Consells per posar la calefacció i tenir cura de la butxaca

En plena crisi mundial de subministraments i amb els preus pels núvols és important conèixer alguns trucs que ens ajuden a escalfar els nostres pisos de lloguer sense deixar-nos la butxaca.

Durant l’època hivernal, a tots ens agrada que la nostra llar sigui un lloc confortable, és a dir, amb la temperatura ideal. No obstant això, de vegades això dispara la nostra despesa econòmica i no sempre ens ho podem permetre. Com aconseguir-ho? Pren-ne nota!

Pareu atenció a les fuites!

La principal  pèrdua de calor d’un pis de lloguer  es troba a les fuites, per això és important fer una revisió total de l’immoble i detectar possibles fuites de calor. Els més freqüents se solen localitzar a portes i finestres, per la qual cosa revisar en profunditat tot i segellar aquells punts on la calor sigui propens a desaparèixer, ens ajudarà a tenir l’habitatge a la temperatura òptima.

Posada a punt

De cara a l’arrencat de la calefacció, és fonamental fer-ne una prèvia posada a punt. Per això, purga els radiadors, aquest aspecte és clau, ja que els neteja i permet que els aparells escalfen millor, consumint menys. Un altre punt que podem tenir en compte és analitzar les zones que més utilitzem de l’habitatge i aquelles que menys, en aquests casos, potser és convenient tancar radiadors, finestres  i portes, una mesura que ens ajudarà a estalviar i que farà que el nostre pis de lloguer es mantingui a una  temperatura òptima  només tenint oberts aquells radiadors de les zones on més convivim.

La temperatura ideal

Ho hem dit moltes vegades, però ara aquesta recomanació pren el doble d’importància. Si no voleu que la  factura de la calefacció  es dispari, heu de regular la temperatura de l’interior de la casa, sense passar-vos. El que és recomanat és que en posar la calefacció al teu pis de lloguer aquesta oscil·li entre els 19 i els 21 graus i en el cas de les nits, s’apagui o en cas, es redueixi entre els 17 i els 15 graus. Pujar els graus de la recomanació suposa l’increment de la factura entre un 3% i un 15%

Hàbits d’eficiència

Els nostres hàbits i costums també afecten directament la factura, per això sempre és interessant revisar-los i canviar-los en cas que sigui necessari. Alguns bàsics que podem canviar és l’hora de ventilar i el temps recorda sempre a primera hora, no més de deu minuts ia la nit finestres i persianes tancades per mantenir la calor.

Instal·la termòstats, t’ajudaran a estalviar ia programar les hores d’encesa i apagat de la calefacció d’aquesta manera, evitaràs estar consumint en hores innecessàries i, per tant, malbarataràs menys energia.

Finalment, no oblidis que els radiadors sempre han d’estar lliures d’objectes i peces i evitar posar mobles a prop, perquè no absorbeixin la calor i costi més a la casa assolir la temperatura  ideal .

Revisa el teu contracte i tarifa

Igual que passa amb la llum, és important saber que tenim  contractat de gas . Revisa sempre quina tarifa tens amb la teva subministradora, els preus i si tens opcions de millorar les condicions.

Si vols  estalviar en llum i gas al teu pis de lloguer, consulta amb As Energy, t’oferiran les millors tarifes, adaptades a tu ia les teves necessitats.

I tu com estalvies en  calefacció al teu pis de lloguer? Explica’ns els teus trucs i els afegim a la nostra llista.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.