Consells per revaloritzar un habitatge de lloguer

Amb el lloguer en plena expansió, són molts els propietaris que tenen en ment posar el seu habitatge tancat en arrendament. Abans, però, de publicitar un habitatge de lloguer necessitem que aquesta compleixi uns requisits mínims i si, a més, el que volem és obtenir la major rendibilitat possible, hem d’invertir i renovar l’immoble. Vols saber com revaloritzar el teu habitatge de lloguer? Segueix els consells que des de Lloguer Segur et llancem!

reforma

Estudi de la situació

Abans d’assumir una reforma o canvi en l’habitatge que volem posar en lloguer, hem de fer una anàlisi de la situació real de l’immoble. En quin estat es troba? Quins són els punts forts de l’habitatge? ¿I els febles ?, Quines zones realment necessitem remodelar o actualitzar?

Un cop estudiades les necessitats de l’habitatge, és important conèixer què s’oferta i com s’ofereixen altres habitatges de lloguer similars i què és el que els inquilins demanen a l’hora de buscar habitatge. D’aquesta manera, serà més senzill per a nosaltres escometre els canvis necessaris perquè l’habitatge sigui atractiu al públic i a la seva vegada, puguem revaloritzar-lo.

Reformes necessàries

En funció de l’estat de l’immoble, la posada a punt per a la seva revalorització dependrà d’un simple rentat de cara o d’alguna reforma més integral. Per norma, els espais que solen ser susceptibles de ser reformats pel seu ús i pels que més interès desperta en els inquilins són, cuina i banys.

En el cas de necessitar una reforma d’aquests espais, hem de prestar especial atenció a l’estat del mobiliari, sanitaris i sòls, així com rajoles. A l’hora d’escometre millores en una cuina per revaloritzar un habitatge de lloguer, hem de ser pràctics i apostar per un mobiliari funcional i de capacitat d’emmagatzematge, a més, de per un equipament bàsic pel que fa a electrodomèstics i parament.

En moltes ocasions amb petites reparacions, com aixetes, canvi de rajoles o fins i tot una mà de pintura, aconseguim que aquestes estades semblin que s’han transformat. Aposta també, per una neteja integral i per la remodelació de cortines de bany, estoretes o el canvi de la il·luminació.

Si el teu objectiu és transformar completament les estades hauràs d’invertir en reformes de millora, si et decantes per aquesta opció per revaloritzar un habitatge de lloguer, inverteix en millores necessàries com instal·lar una mampara de dutxa o bany, en el cas de no tenir-la, instal·lar una vitroceràmica o obrir els espais per aconseguir més amplitud.

Decoració per per revaloritzar un habitatge de lloguer

Un aspecte important en la revalorització d’un habitatge de lloguer és la decoració. Ja vagis a llogar l’immoble moblat o sense moblar, és important diferenciar-se de la competència amb petits detalls. Per això, a més d’una neteja integral, que abans et comentàvem, pots donar petits detalls a l’habitatge com incloure flors naturals, miralls, llums i fins i tot petits elements decoratius com gerros.

A més, l’olor d’un habitatge la fa única. Aromatitzar les estades, també ens ajuda a revaloritzar un habitatge de lloguer. I és que, no només les coses entren per la vista, també per l’olfacte. Molts estudis de màrqueting han demostrat que els compradors es decanten abans per una botiga que, per una altra, per l’olor del comerç. Una mica el mateix passa amb els habitatges.

Quan un inquilí arriba a visitar un habitatge de lloguer, també presta atenció a l’olor de l’immoble, de manera que un bon ambientador o aromatitzador que emboliqui el pis permetrà a l’inquilí sentir-se encara més atret pel qual voldrà ser la seva nova llar.

Aïllament i il·luminació

Igual d’important és l’estat actual de l’habitatge com un correcte aïllament que permeti retenir la calor o combatre el fred. Un habitatge amb un bon sistema d’aïllament i unes finestres adaptades cobra més valor que la que manté les finestres o terrassa d’origen.

A més, el sistema de calefacció si n’hi ha o si es disposa d’aparells d’aire condicionat, són elements que ajuden a revaloritzar un habitatge de lloguer. Tampoc podem oblidar-nos de la il·luminació, i és que com moltes vegades hem tractat en aquest blog, no és el mateix tenir bombetes incandescents d’apostar per una il·luminació de baix consum o led, que no només ens permet estalviar, sinó també ser més eficients i respectuosos amb el medi ambient.

Tot això, també ens ajudarà a millorar la certificació energètica de l’immoble, com menys consumeixi i més eficient sigui l’immoble, millor qualificació obtindrà i, per tant, major atractiu suposarà per al candidat a inquilí.

Tens dubtes sobre com revaloritzar un habitatge de lloguer? Pregunta’ns! L’equip de Lloguer Segur t’ajudem a llogar el teu immoble i resolem tots els teus dubtes.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.