De quin color pintar una habitació?

Quan ens enfrontem a pintar la casa de vegades resulta molt difícil  escollir el color de les parets , no cal dir quan toca l’habitació principal o de matrimoni. Volem que faci destacar l’estada, que sigui lluminós, que no sigui brut i que ens agradi. Com si res! Parlem de tendències en color i en pintura de parets t’atreveixes a veure les nostres propostes?

COM PINTAR UN PIS DE LLOGUER

Per a gustos colors diu el refranyer, i no s’equivoca! Perquè a l’hora d’escollir de quin color pintar les parets de l’habitació principal del nostre pis de lloguer, dependrà dels nostres gustos, de si busquem crear sensació de calidesa i tranquil·litat o per si el contrari, necessitem alguna cosa més extravagant amb tonalitats fortes i dures, que ens ajudin a despertar pels matins de l’estirada sense haver de posposar el despertador.

Dins de totes les gammes i modalitats de colors, avui us presentem l’últim en tendències de color en habitacions , un ampli ventall perquè puguis decantar, amb facilitat, i t’animis a  pintar el teu habitatge de lloguer.

TONS NEUTRALS

Potser les opcions menys arriscades són les que ens permeten fer tot tipus de combinacions . Els marrons, colors terra, grisos i blancs s’adapten a tot tipus de mobiliari i ens permeten donar la sensació d’amplitud de les estances, a més d’oferir calma i tranquil·litat. D’altra banda, per trencar amb el classicisme, es pot combinar amb mobles moderns o avantguardistes, fins i tot jugar amb vinils, quadres i fins i tot fotografies.

COLORS PASTÍS

Si el que busques és crear un ambient relaxant aquestes són les teves tonalitats: els colors crema són els que ens transporten a la tranquil·litat, però, solen estar destinats a estades infantils. Si vols trencar amb aquesta regla, la combinació perfecta està en fer forts contrastos jugant amb una roba de llit divertida i cridanera, cortines amb formes o mobiliari colorit.

COLORS FREDS

Els més arriscats, ja que són especialment cridaners i impactants i no s’acostuma a tenir en habitacions clàssiques. La veritat és que ben combinats, ens ajuden a reduir l’estrès i a donar sensació d’amplitud en les estances. Si estàs pensant en aquesta opció per al dormitori principal del teu pis de lloguer, aposta per verds i blaus Mai fallen!

BLANC

Protagonista indiscutible de l’estil mediterrani i nòrdic, el blanc és un dels colors que no falla a la  decoració de les parets d’una habitació , encara que com desavantatge, es tracta d’una tonalitat molt soferta en la qual qualsevol frec queda marcat i crida l’atenció a simple vista. No trobaràs al mercat un blanc pur, aquest sempre té matisos: trencat, marfil, amb una mica de rosa, marronós …. Tria el que millor s’adapti a tu!

PER VALENTS

Les habitacions en negre són elegants, úniques i per descomptat, molt originals. No obstant això, per a poder pintar una habitació en negre i que quedi bé, aquesta ha de complir amb uns requisits mínims, disposar de molta llum natural per donar lluminositat durant el dia.

I LA RESTA DEL MEU PIS DE LLOGUER, DE QUIN COLOR EL PINTO?

Una vegada repassat l’últim en decoració de parets per a les habitacions, ens toca centrar-nos en la resta de les estances d’un pis de lloguer . Centrem el nostre interès en passadissos i la sala, ja que cuina i banys, sempre solen anar en una tonalitat blanca neutra i amb una pintura plàstica especial.

Pel que fa a quin color escollir per pintar el saló d’un pis de lloguer , les gammes i varietats són infinites, això sí, abans de decantar-per una, pensa en les característiques de l’habitatge,

  • La seva lluminositat , ja que podràs apostar per tons més foscos o forts, o en el cas contrari decantar-te per tonalitats clares o pastís.
  • La amplitud , i és que si tens molts metres quadrats pots jugar amb els colors mentre que, si el teu pis de lloguer és petit, l’ideal és escollir colors clars que ens ajudin a donar un efecte d’amplitud.
  • La resta de les estades , per seguir una lògica en l’immoble, encara que és cert que hi ha tendències que juguen amb els contrastos forts, i per tant amb cada habitació en un color, to i gamma molt diferents.
  • L’efecte que volem aconseguir ja sigui si busquem donar sensació d’amplitud, o volem que ara els sostres semblin més alts o baixos. Per aconseguir aquests efectes visuals hauràs de jugar amb les tonalitats de colors, a més de pintar amb tons brillants si volem aconseguir més lluminositat.
  • El tipus de pintura , que si pot ser sigui el més higiènica possible, això és, rentable i que es tregui qualsevol taqueta i per descomptat, la resistència. Que duri impecable com més temps, millor.
  • El mobiliari , ja que influeix en la composició final i en com quedarà l’habitatge.

En quant als colors per al saló d’un pis de lloguer , va molt en els gustos, però l’últim en decoració són tots els matisos de grisos, blancs, marrons, així com blaus i verds.

Finalment, dediquem un apartat especial als passadissos . La veritat és que aquestes zones solen ser les que menys llum tenen, i per tant escollir un color que ajudi a que sembli més lluminós , no és una tasca senzilla.

Com passa amb la resta de les estances, hi ha trucs visuals per aconseguir que sembli més ampli i lluminós, per exemple, pintar a dues altures i en diferents tons, creant així un efecte d’amplada, o apostar per colors brillantor i no mati , que desprenen lluminositat. Si el teu passadís és llarg i estret, el color més demandat és el groc crema o els grisos clars, que a més aporten sensació de llar, mentre que, si és ample, les tonalitats més fosques funcionen molt bé i ajuden a que s’estrenyi, el últim en decoració és el blau fosc.

Amb quin color et quedes tu? Arrisca i converteix l’habitació principal de la teva  pis de lloguer  en el teu lloc preferit de la casa.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 10 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.