Descobreix com funciona la renovació del contracte de lloguer

Després d’uns mesos de la signatura toca pensar en la renovació del contracte de lloguer. Com cal procedir? Què cal fer? Si aviat finalitzes el teu primer any de lloguer i tens dubtes, no et perdis l’article d’avui.

renovació del contracte de lloguer

Terminis

Per norma general, els contractes de lloguer es signen per una anualitat. Tal com recull la Llei d’Arrendaments Urbans, el contracte s’anirà prorrogant obligatòriament fins arribar a la durada mínima de 3 anys. L’inquilí, abans de la renovació del contracte de lloguer per un any més, pot comunicar al propietari la seva voluntat de no quedar-se al pis de lloguer.

Actualització de la renda

Un punt clau en la renovació del contracte de lloguer és l’actualització de la renda. Transcorregut un any, cal adaptar la renda del lloguer a les fluctuacions, pujades o baixades del mercat i l’economia. Tradicionalment, les rendes del lloguer sempre s’han actualitzat en base a l’IPC, un indicador no representatiu del mercat immobiliari del lloguer. No obstant això, des de novembre es pot utilitzar l’Índex ARCA per revisar les rendes. Basat únicament en dades fidedignes del lloguer a Espanya, ARCA de converteix en l’únic índex real, representatiu i fiable del lloguer a Espanya.

No renovació del contracte de lloguer

Hi ha la possibilitat que després d’un any l’inquilí no vulgui seguir al seu pis de lloguer. En aquest cas, haurà d’avisar al propietari amb 30 dies d’antelació perquè no es faci efectiva la renovació del contracte de lloguer.

A més, transcorregut un any des de la signatura del contracte, el propietari també podrà trencar l’acord si necessita l’habitatge per a ell o un familiar en primer grau, això sí, avisant amb una antelació de 2 mesos com a mínim.

T’hem resolt tots els dubtes sobre la renovació del contracte de lloguer? Si no és així pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 6 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.