Descobreix quins permisos necessites per fer reformes a casa

En moltes ocasions quan es vol llogar un habitatge és imprescindible fer reformes a casa perquè aquesta presenti un estat idoni i òptim de cara a l’inquilí.

Si estàs pensant en fer reformes a casa i no saps quins permisos et poden sol·licitar, atent a aquesta entrada.

Cada ajuntament marca les pautes en aquest sentit. El tipus de permís o llicència d’obra que hauràs de sol·licitar depèn de la ciutat en la qual estigui el teu immoble. Cada consistori requereix un tipus de permís i una documentació específica segons l’obra, així que pot variar molt d’una ciutat a una altra.

Reformar els acabats de l’immoble

Amb això ens referim a pintar les parets, canviar el terra o les rajoles. Aquest tipus d’obres només afecten els acabats i en general amb un permís d’informació, és a dir, comunicar l’obra, sol ser suficient.

Canvi de distribució

Vols tirar envans, canviar la distribució de la casa … Habitualment hauràs de tenir l’aprovació de l’Ajuntament amb una llicència d’obres menor. El teu arquitecte o decorador dissenyarà el pis sempre complint amb la normativa i evitant qualsevol tipus de problema en la legalització de l’habitatge.

Reformes a l’estructura

Un pilar, una biga, una paret mestra … Un arquitecte ha d’estar darrere d’aquesta obra. Els ajuntaments en aquest sentit solen demanar llicències d’obra major. Els elements estructurals pertanyen a la finca, per la qual cosa haurem de demanar permís a la comunitat de propietaris.

En aquest tipus d’obres la seguretat és el principal, de manera que qualsevol modificació que es faci en un element estructural ha de calcular correctament per evitar qualsevol problema futur.

Canvi en la superfície

Per fer, per exemple, un tancament a la terrassa o pati cal tenir en compte el que ens permet la normativa urbanística. Normalment cal sol·licitar una llicència d’obra major.

Si vols fer obres en el teu pis abans de posar-lo en lloguer, no dubtis en passar pel teu ajuntament i preguntar tot el que necessitis. Expliqueu quines obres volen fer i us informaran dels tipus de permís que necessitarà.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.