Documents imprescindibles per llogar una casa

A l’hora d’arrendar un immoble els propietaris sempre voleu aconseguir la major rendibilitat possible. Per poder treure el màxim benefici d’un habitatge abans hauràs de trobar l’inquilí perfecte i tenir disponibles un seguit de documents imprescindibles per llogar una casa. Si no saps quins són, en aquesta entrada fem un repàs dels més importants.

documents lloguer

Títol de propietat

Per demostrar que l’habitatge que estàs llogant és teu has de presentar un títol que ho certifiqui. Hi ha diversos documents que ho confirmen com ara les escriptures de la casa o l’últim rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Factures de subministraments

És fonamental que li lliuris al teu inquilí una còpia de les últimes factures dels subministraments de l’habitatge (aigua, electricitat, gas, etc.). Aquesta documentació permetrà a l’arrendatari canviar la titularitat dels rebuts. Sino ho fas així els pagaments els seguiràs fent tu.

Cèdula d’habitabilitat

La cèdula d’habitabilitat és un dels principals requisits a l’hora d’arrendar un habitatge. Amb aquest document, que només pot ser expedit per un arquitecte, certifiques que el teu habitatge de lloguer compleix totes les condicions tècniques d’habitabilitat necessàries per al teu inquilí resideixi en ella.

Certificat d’eficiència energètica

El document d’eficiència energètica és un altre dels títols necessaris per llogar una casa. En concret, en ell s’especifica el consum i les emissions de CO2 produïdes en un immoble. Com bé sabràs és obligatori promocionar un habitatge destinat a lloguer amb aquest títol en vigor (només el poden expedir arquitectes i enginyers). Així mateix, també cal que li lliuris una còpia del mateix a l’inquilí quan comenci el període d’arrendament.

Contracte

Encara que sembli una cosa bàsica, no està de més recordar-ho. Per evitar que hi hagi problemes en les condicions acordades entre el propietari i el llogater el millor és signar un contracte de lloguer. És obligatori que aquest compleixi amb les condicions exposades en la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU). Així mateix des de Lloguer Segur recomanem que la redacció d’aquest sigui clara, concisa i senzilla per evitar confusions i malentesos.

Tens algun dubte amb algun dels documents? Escriu-nos i nosaltres t’ajudem.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.