Dubtes entre comprar o llogar? T’expliquem què surt més a compte

Ha arribat el dia en què et vols independitzar, però abans has de plantejar-te una qüestió essencial, és important fer-se la següent pregunta: llogar o comprar? En aquesta entrada et donem arguments de pes i t’ajudem a prendre la decisió.

comprar o llogar

Que s’adapti a les teves necessitats

El primer que has de prendre en consideració és que una de les dues opcions s’adapti a les teves necessitats. Amb la compra, tindràs un habitatge en un lloc fix per a tota la vida, però en el moment que necessitis canviar, et serà molt complicat. Si et planteges llogar, veuràs cobertes les necessitats en el cas de canvis, que la família creixi o que et traslladin de la feina.

Una cosa que sempre et puguis permetre

Quan et pares a meditar en llogar o comprar i penses en tenir una certa estabilitat econòmica per assumir el pagament, l’opció que millor s’adapta a les teves necessitats és la del lloguer. Les variacions de la renda, la qual s’actualitza anualment, solen ser mínimes i amb prou feines es nota la diferència entre un any i un altre, però, en la compra, aquestes subjecte a l’Euribor, molt variable i amb forts canvis que poden fins a multiplicar una hipoteca.

Que no et porti molt de temps

Si no et vols perdre entre papers i burocràcia la decisió entre llogar o comprar està clara: llogar! Els tràmits són molt més senzills i el contractes clars i sense lletres petites.

Despeses compartides

És clar que els inicis mai són fàcils, si et decantes per llogar, compartiràs les despeses amb el propietari. Com inquilí assumiràs la renda, els subministraments i la taxa d’escombraries i el propietari es farà càrrec d’impostos, comunitat de propietaris i derrames en el cas d’haver-les.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.