Dubtes resolts amb el lloguer d’un habitatge a estudiants

Arriba juny i amb ell, el mes d’excel·lència, juntament amb setembre, del lloguer d’habitatges per a estudiants. Durant aquestes setmanes, centenars de joves s’afanyen en la recerca d’un pis per residir durant el proper curs acadèmic. Tot i ser unes operacions molt habituals, principalment en els barris propers als campus universitaris, encara hi ha propietaris als quals els sorgeixen molts dubtes. Et passa a tu també? No et preocupis, et responem a les preguntes més freqüents. ¡Atent!

És una opció rendible?

Com saps, sempre us aconsellem llogar la vostra vivenda, abans de tenir-la buida generant despeses; i en aquest tipus de lloguer, encara fem més èmfasi en aquest aspecte. L’alta demanda d’universitaris a la recerca d’una llar fa que el teu pis trobi un nou habitant en qüestió de dies. A més, com la majoria depenen econòmicament dels seus pares, la solvència serà molt alta i els problemes d’impagament seran gairebé inexistents.

Això sí, encara que aquests aspectes siguin dos dels punts forts, mai has de baixar la guàrdia. Sempre que vagis a llogar has de prendre les mesures preventives habituals per conèixer la solvència i fiabilitat dels propers inquilins que habitin casa teva.

Pis complet o per habitacions?

La majoria dels estudiants busquen un pis per compartir-lo amb diversos amics seus. Per aquest motiu, és recomanable que lloguis teu pis complet. D’aquesta manera, a més que el temps que dura el procés de recerca es reduirà, tens menys possibilitats de trobar-te amb problemes que et donin mals de cap. A més, si no vols que subarrendin el pis a altres universitaris, especifica clarament aquest aspecte en una clàusula del contracte.

Cal fer un contracte?

I tant! Aquesta opció de lloguer no difereix en res a les altres, el procés ha de ser exactament igual que si ho arrendases a una família. En el document han d’aparèixer tots els futurs habitants i, en ell, has d’especificar tots els drets i obligacions, com el pagament de la renda mensual i els subministraments. Així mateix, també has de saber que la majoria dels contractes es signen amb una durada mínima d’un any.

Com ha de ser l’immoble?

Com passa sempre, si l’habitatge està en bon estat, aconseguiràs que els potencials inquilins s’interessin ràpidament pel teu pis. La majoria busca un pis ampli que estigui en bones condicions i que disposi entre dos i quatre habitacions. Així mateix, gairebé tots els universitaris s’interessen per cases que estiguin moblades, amb els subministraments donats d’alta i amb la cuina i els banys equipats.

S’han resolt les teves preguntes sobre el lloguer d’habitatges a estudiants? Si encara tens dubtes, pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − sixteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.