Dubtes resoltes sobre el lloguer de pisos compartits

Una de les modalitats de lloguer més conegudes i que a més és molt demandada, és el lloguer de pisos compartits. Hi ha molts dubtes sobre com gestionar un pis compartit o quines clàusules o condicions incloure. Molt atent al post d’avui, perquè donem resposta a moltes d’aquestes preguntes.

lloguer de pisos compartits

Titulars del contracte

En primer lloc, és fonamental aclarir que en qualsevol contracte d’arrendament han de figurar tots i cadascun dels inquilins majors de 18 anys que visquin a l’habitatge. El lloguer, en algunes ocasions pot acabar convertint-se en un subarrendament. Per evitar aquest tipus de malentesos, que poden acabar com el rosari de l’aurora, ha de figurar per escrit la identitat dels inquilins.

Regles de convivència

En el lloguer de pisos compartits és habitual que es generin conflictes entre companys. Una forma molt senzilla d’evitar-los és establir, des del primer instant, unes regles bàsiques de convivència. D’aquesta manera es reflectiran els repartiments de tasques, la privacitat de cada un i fins i tot el repartiment de despeses. Si a més queden per escrit i en una zona visible, millor que millor.

Repartiments en els pagaments

En els contractes de lloguer de pisos compartits l’habitual és que els inquilins siguin solidaris ¿què vol dir això? Que si un no respon de les obligacions dels altres s’han de fer càrrec. Per això és molt important que entre companys es fixin uns terminis i condicions per al repartiment dels pagaments. No només és el pagament de la renda mensual, sinó també l’aigua, el gas o la llum. El més habitual és que es pagui proporcionalment o a parts iguals, en qualsevol cas no està de més que ho deixeu reflectit per escrit.

Tens algun dubte sobre el lloguer de pisos compartits? En el nostre consultori tens molta informació, però també pots fer-nos la teva pregunta, et respondrem encantats!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.