El bon ús de l’aire condicionat

Aquests dies no es parla d’una altra cosa: la calor. En ple estiu els termòmetres estan disparats, així que segurament farà més calor del compte en els vostres pisos de lloguer … L’aire condicionat serà el gran aliat aquests dies, ¿com fer-lo servir de manera correcta?

aire acondicionat

Instal·lació

Si un pis de lloguer no tenia sistema d’aire condicionat quan es va signar el contracte, el propietari no està en cap cas obligat a posar-se’l als seus inquilins. Això sí, poden intentar arribar a un acord. Per exemple, propietari i inquilí poden pagar-lo a mitges amb la condició que després es quedi a l’habitatge. Aquest tipus d’acords sempre cal deixar-los reflectits per escrit en un annex al contracte.

Recorda, a l’hora de comprar un equip nou l’ideal seria fer-se amb un aparell de qualificació energètica A, són una mica més cars però a la llarga estalviaràs diners.

La temperatura ideal

No val posar-lo a funcionar al màxim per refrescar el pis de lloguer com més aviat millor, de fet no és saludable. És recomanable que la diferència tèrmica entre l’interior i l’exterior no sigui superior a 12ᵒC. La temperatura de confort recomanada a l’estiu oscil·la entre els 24ᵒC i els 26ᵒC. Per cada grau de menys que vulguis aconseguir, el consum augmentarà un 8%.

Manteniment

Pots contractar el manteniment amb la compra de l’aire acondicionat, no només funcionaran millor, sinó que a més la seva vida útil serà més gran i serà molt més higiènic.

Recorda netejar els filtres, evita que l’aigua de condensació caigui al carrer i revisa que tot funcioni correctament.

Seguint aquests senzills consells la calor no serà un problema per a tu. Gaudeix d’aquest estiu al teu pis de lloguer.

Tens algun consell més? ¡Fes-nos-ho saber!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.