El mètode per tenir sempre la casa ordenada

A casa més gran, casa més ordenada realment ho creus? Parlem d’ordre al teu pis de lloguer i com mantenir-lo ja tinguis un habitatge gran, mediat o petit, atent!

Lluny del que molts creuen tenir un habitatge més gran o petit no tenen res a veure amb el seu ordre. Si vols que tot sempre sembli perfecte, no dependrà de la mida sinó de la teva disciplina, aquí t’expliquem alguns trucs:

EL DESORDRE ATRAU MÉS DESORDRE

Sí, és una regla no escrita que es compleix sempre. Si tens per exemple la roba per terra atraurà encara més desordre. Per alguna estranya raó la nostra ment associa el desordre a idees com “si ja està desordenat, tant se val que deixi això aquí” i no a empènyer-nos a voler organitzar i guardar, per la qual cosa, si tens les coses ben guardades i tot col·locat, la teva ment t’ajudarà que romangui així.

Sempre ho guarda tot

Aquesta regla és bàsica i molt important i implica que cada cosa tingui el seu lloc per ser guardat. Si vols que el teu pis de lloguer sempre llueixi perfecte, et toca posar una mica de tu i de força de voluntat i per això, només hauràs de guardar i recollir cada cosa que utilitzis quan ja no la necessitis. D’aquesta manera res no quedarà pel mig i sempre estarà tot en pau i harmonia.

Hora de neteja

El pitjor problema per tenir la casa ordenada és acumular coses que no necessitem. Saber desprendre’ns d’objectes i peces quan ja no les fem servir, és un do que molt pocs tenen, perquè l’habitual és que el guardem en un armari i el deixem ocupant un lloc valuós, a l’espera del “potser algun dia el torneu a utilitzar ”. És moment de revisar els teus armaris i començar a llençar coses. Com més espai guanyis a casa, més fàcil serà mantenir-la organitzada.

Una mica diàriament

I de cara a la neteja…. Doncs l’ideal és treure una estoneta cada dia, així evitem els safarranxos de neteja i les neteges generals en els nostres dies de descans. Però com fer-ho diàriament? Un truc és establir un temps màxim de neteja per estades i dedicar cada dia de la setmana aquesta estona a una. Així la tasca es fa més fàcil i el teu pis de lloguer sempre estarà recollit i net.

Organigrama de tasques

I a l’últim lloc toca decidir qui neteja i quan. Si vius en parella o comparteixes pis, també és pràctic per als singles, el millor per tenir la casa ordenada i neta és fer-se un organigrama o calendari de tasques, així veiem de manera clara què cal fer a casa, quan i el temps que ens portés.

Com diria l’organitzadora de cases més famosa del món, Marie Kondo “imagina’t vivint en un espai que només té cosa que desperten alegries”  ja que tu ho pots fer al teu pis de lloguer seguint els nostres consells. Ets un amant de l’ordre? Tens trucs infal·libles per tenir la casa ordenada? Explica’ns-ho!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.