EL MEU INQUILÍ NO EM PAGA EL LLOGUER QUÈ PUC FER?

A través del nostre consultori jurídic del lloguer ens arriben centenars de preguntes de propietaris que tenen el seu habitatge llogat i es troben en una situació tan delicada com és la de que el seu inquilí no paga les rendes : Què es pot fer en aquests casos?, em puc assegurar el cobrament de les rendes? Resolem tots els dubtes.

QUÈ FER QUAN UN INQUILÍ NO PAGA EL LLOGUER

Si cal triar la situació més terrorífica que li pot passar a un propietari és la que el seu llogater deixi de pagar el lloguer i que no es tracti d’un petit retard, sinó d’una intenció en ferm de no tornar a fer-ho. Davant d’aquest tipus de casos, hem de prendre mesures per reclamar les rendes impagades i el desallotjament de l’arrendatari de l’habitatge , però com fer-ho?  

En primer lloc, haurem de consultar el que dictamina la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) per la qual es regeixen els lloguers, en concret, l’ article 27 sobre l’incompliment d’obligacions assenyala:

“L’incompliment per qualsevol de les parts de les obligacions resultants del contracte donarà dret a la part que hagués complert les seves a exigir el compliment de l’obligació o a promoure la resolució de el contracte d’acord amb el que disposa l’article 1.124 de el Codi Civil.

2. A més, l’arrendador pot resoldre de ple dret el contracte per les següents causes:

a) La manca de pagament de la renda o, si escau, de qualsevol de les quantitats el pagament hagi assumit o correspongui a l’arrendatari “

Coneguts els nostres drets com arrendadors, a l’hora de reclamar l’impagament de lloguer , sempre recomanem que el primer pas que donem sigui resoldre el conflicte amistosament abans de procedir a prendre accions legals. Per a això, si l’inquilí ha deixat de pagar el lloguer , abans d’interposar una denúncia, es pot enviar un burofax de reclamació de deute. En molts casos aquesta acció és suficient perquè l’inquilí pagui les rendes pendents i tot quedi resolt. El contingut de la notificació sempre ha d’especificar l’abonament del deute, el termini que es dóna per esmenar-ho, a més d’informar que en el cas que transcorri el termini dictaminat per pagar el lloguer degut, i en cas de no abonar les rendes impagades s’acudirà a la via judicial. Des del moment que s’enviï el burofax hauràs d’esperar un mes més per presentar la denúncia si no us abonen el lloguer que et deuen.

COM INTERPOSAR UNA DEMANDA DE RECLAMACIÓ DE DEUTE O DE DESNONAMENT?

Si després d’enviar el burofax reclamant el pagament del lloguer no has obtingut resposta, és el moment d’interposar una denúncia. En aquest punt haurem de determinar què volem sol·licitar, si només el pagament del lloguer degut o també el desnonament de l’habitatge .

En el primer dels casos, s’haurà de presentar una denúncia per anar a un judici monitori, en el qual no és necessària la intervenció d’advocat o procurador si el deute és inferior als 2.000 euros.

No obstant això, si es vol reclamar l’impagament de lloguer i al seu torn el desallotjament de l’habitatge de l’arrendatari caldrà interposar una demanda de desnonament al jutjat de primera instància que correspongui a el lloc on estigui l’habitatge llogat i haurà d’intervenir un advocat i 1 procurador. Per a aquest procés, a més de comptar amb un advocat especialista en arrendaments urbans i procurador, et caldrà presentar una altra documentació com el contracte d’arrendament de l’habitatge, la còpia de les escriptures de propietat, la còpia dels rebuts impagats i una còpia del burofax enviat pel propietari reclamant l’impagament de lloguer.  

Un cop el jutge emeti el requeriment a l’inquilí , aquest tindrà un termini de 10 dies per pagar, abandonar l’habitatge o presentar al·legacions. Si fa cas omís a la situació, es fixarà la data per al desnonament .

LLOGUER SEGUR, PROTECCIÓ A PROPIETARIS

En Lloguer Segur som especialistes en oferir protecció a propietaris , garantint el cobrament puntual de les rendes el dia 5 de cada mes i mantenint la morositat en el 0% . Gràcies als estudis de solvència i scoring financers que realitzem, seleccionarem a l’inquilí perfecte per al teu habitatge, encarregant-nos de tot el procés de lloguer i fent l’acompanyant fins a la finalització de tot.

Si vols gaudir d’un Lloguer Segur escriu-nos! Els nostres assessors immobiliaris et contactaran i ampliaran tota la informació que necessitis.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + 16 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.