El sistema definitiu per rebaixar la factura de la llum

En les últimes setmanes hem experimentat les majors pujades del preu de la llum en la història. Si el mes de juliol semblava tocar sostre, l’agost ens ha sorprès amb preus de megawatt per hora (MWh) rècords. Tot apunta que aquesta tendència seguirà durant les properes setmanes, i que ara més que mai serà importantíssim controlar el nostre consum. És possible estalviar en la factura de la llum en aquestes circumstàncies? La resposta en si, només has de seguir aquests consells.

Si fem una comparativa del que pagàvem de llum fa un any i el que paguem a dia d’avui, t’emportaràs les mans al cap i és que en només dotze mesos la factura de la llum s’ha encarit fins a un 25%. Però en què consumim més en els habitatges? Principalment gairebé la meitat de la despesa energètica d’una casa se’n va en els electrodomèstics. El 55% de l’energia que consumeixen les nostres llars és per l’ús de frigorífic, caldera, rentadora…fer un ús eficient dels mateixos i planificar les hores d’encesa, t’ajudaran a estalviar. Atent!

Frigorífic

Es tracta de l’aparell que més consumeix, un 23% de la despesa de la factura i el seu principal inconvenient és que no es pot apagar, ja que necessita estar en marxa tot el dia. No obstant això, podem estalviar aprenent a usar-la correctament i aplicant una sèrie de truquets:

  • Sempre compra aparells amb una bona eficiència energètica, com més gran menys consum i més estalvi.
  • No omplis la nevera al màxim, costarà més refredar els aliments i requerirà més consum.
  • Si no tens tecnologia “no frost” descongela la nevera periòdicament.
  • Mai deixis la porta oberta i comprova que aquesta tanca correctament i que les gomes estan en bon estat.
  • Evita introduir aliments calents, sempre del temps o ja freds.
  • No posis les temperatures en valors baixos: una temperatura interior de 5ºC, i de -18º C al congelador és més que suficient per conservar la majoria dels aliments i per estalviar, cada grau de més suposa un increment del cost en la factura.

Stand by o consum fantasma

Tots ho fem i no som conscients que suposa un despesa energètica del 12%. Potser la dada no et digui res, però si t’expliquem que és equivalent a la despesa mitjana anual de la rentadora? La cosa canvia, oi? Per canviar aquesta pràctica podem conscienciar-nos en apagar tots els aparells o si ets dels oblidadissos, comprar una regleta amb eliminador de standby, molt fàcils d’usar i econòmics.

Aire acondicionat vs ventilador

En ple estiu i amb onades de calor una rere l’altra no podem deixar de pensar en l’aire acondicionat, és inevitable. No obstant això, la seva despesa és alta, més en períodes d’onades de calor, quan més s’encareix la llum. El contrapunt és l’ús de l’ventilador, també molt efectiu per combatre la calor i que suposa un estalvi respecte a l’aire de més de l’10%.

Escalfadors i calderes

Un altre dels aparells que sempre està encès i que no en totes les circumstàncies és necessari. En el cas d’escalfadors i calderes encendre només quan es necessitaran i mantenir-les apagades la resta de el temps poden ajudar-te a que estalviïs en la factura de la llum prop d’un 25% .

Tarifes i potències

La nova tarifa de la llum i les seves franges horàries ens ha tornat bojos a tots, i és que gairebé surt més econòmic planxar de matinada que a hores diürnes. A més de tots els consells d’eficiència i consum que t’hem explicat és imprescindible conèixer el tipus de tarifa que tenim, ja que molts creuen tenir la 2.0 TD i en canvi no és així i sobretot la potència contractada. Succeeix en moltes ocasions que tenim més potència de la necessària i que només amb reduir-la ja estalviem una quantitat important de diners en la factura. Perquè et facis una idea, per cada quilowatt que es baixa l’estalvi arriba gairebé als cinc euros al mes, així que ja saps, agafa factura i comprova que és el que tens contractat i el que realment necessites.

Vols saber més sobre com estalviar en la tarifa de la llum ? En AS Energy et donem tota la info i t’oferim la tarifa de llum que millor s’adapta a les teves necessitats sense permanència, amb informació clara i veraç i amb la millor atenció a client. Contacta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 8 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.