Els 5 manaments per ser l’inquilí perfecte

Tots els inquilins quan entren a viure a un habitatge arrendat volen que el seu temps allà sigui tranquil i segur. Per això, és important ser un inquilí perfecte, complir amb totes les teves obligacions, i no només semblar-ho. Si vols gaudir del teu lloguer de la millor manera, en aquesta entrada et donem 5 claus per ser el millor inquilí.

Si haguéssim de fer una entrada al diccionari amb el concepte d’inquilí perfecte, aquest seria una persona responsable, complidora en el pagament de les rendes, amant de la seva llar, i dialogant. Estàs dins el perfil? En les següents línies us expliquem com formar part d’un club selecte en el lloguer.

CONDICIONS INDISPENSABLES PER CATALOGAR-TE COM INQUILÍ PERFECTE

PAGA LA RENDA

Tot i que és un punt obvi, no està de més recordar-ho. Quan estàs vivint en un pis de lloguer paga puntualment la renda tots els mesos. Amb aquesta acció, evitaràs problemes amb el teu casolà i així guanyaràs punts per convertir-te en l’inquilí perfecte.

Tal com diu la Llei d’Arrendaments Urbans, en el seu article 17.2 “Llevat de pacte en contra, el pagament de la renda serà mensual i s’ha d’efectuar en els set primers dies del mes” Per tant, sempre cal ser puntual a l’hora d’abonar la renda mensual al teu casolà.

COMPLEIX AMB EL CONTRACTE

Quan entres a viure a un pis de lloguer, acordes amb el propietari una sèrie d’obligacions que tindran vigència durant tota la durada del contracte. Per això, el millor llogater és aquell que coneix totes les clàusules del contracte i les compleix rigorosament. Llegeix detingudament tot el que es va signar per conèixer quines són les teves responsabilitats i les de l’arrendador. Tingues en compte que, encara que no consultis el contracte i no compleixis el pactat per desconeixement, no t’eximeix de la responsabilitat de complir-lo.

PREGUNTA

Durant la durada del contracte, és normal que sorgeixin dubtes. Si vols ser el llogater perfecte sigues primmirat i acurat. Sempre que vulguis fer algun canvi en l’habitatge i tinguis problemes, consulta degudament al propietari els passos que has de seguir.

La comunicació entre inquilí, propietari i Lloguer Segur és la clau d’un lloguer perfecte. Davant de qualsevol dubte que et sorgeixi, el nostre equip sempre estarà per atendre’t.

AVISA QUE ET VAS

Com a bon inquilí sempre has d’avisar abans de marxar de l’habitatge. Recorda que, si el teu contracte és anterior a la reforma de la Llei d’Arrendaments Urbans de el 5 de març de 2019, hauràs d’avisar amb 30 dies d’antelació, de la teva intenció d’abandonar el pis, mentre que, si és posterior, hauràs de comunicar al propietari de l’immoble, amb dos mesos d’antelació. Així mateix, abans de marxar deixa la casa impol·luta i recollida, tal com la vas trobar quan vas entrar a viure allà.

GAUDEIX

L’arrendatari modèlic no és aquell que només compleix amb les seves obligacions, no oblidis que també has de gaudir del teu habitatge de lloguer. L’inquilí perfecte és aquell que gaudeix del seu pis de lloguer com si es tractés de casa seva, la cuida, l’engalana i la millora.

Gaudir del teu habitatge de lloguer, no està renyit amb celebrar-ho al costat de famílies o amics, encara que alerta! L’inquilí perfecte sempre respecta les hores de descans comunitària, els sorolls i té una relació de deu amb els seus veïns.

La relació amb els veïns és clau, però per descomptat, també el tracte amb la propietat de l’habitatge, per aquest motiu l’inquilí perfecte sempre busca diàleg i conciliació amb el seu propietari, d’aquesta manera, pot gaudir plenament del seu lloguer i de la tranquil·litat de tenir un lloguer segur.

Aquestes són algunes premisses que t’ajudaran a ser l’inquilí perfecte ¿compleixes totes? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.