Els riscos de llogar un pis com particular que has de conèixer

Posar un pis de lloguer, no és tasca fàcil. Cal saber posar un preu de mercat a l’habitatge, fer una bona selecció de l’inquilí o tenir coneixements legals per confeccionar el contracte d’arrendament. Tasques essencials que et resultessin complexes si el que optes és llogar com particular i no assessorar amb professionals del sector.

Els riscos de llogar com particular

Trobar-te amb inquilins no desitjats

La selecció del llogater és clau a l’hora de llogar un immoble i en aquesta comesa són experts els professionals del lloguer que busquen l’inquilí perfecte per al teu pis Què em pot passar si opto pel lloguer particular? Pots tenir altes probabilitats de no trobar el millor candidat, des ensopegar amb inquilins que no cuidin el pis i siguin molestos amb la comunitat, fins a topar amb els indesitjats morosos professionals i córrer el risc que et deixin de pagar

No fixar bé el preu tècnic

Si no fixes bé el preu de lloguer, el que passarà és que veuràs reduïdes el nombre de visites al pis, romandrà més temps del que hagués tancat, amb els seus corresponents costos i desgast i hi ha casos en què arriba a córrer el rumor que l’habitatge està buida i reben la temible visita dels okupes.

Més sol que la una

Amb el lloguer particular, tu t’ho guises i tu t’ho menges. Sense assessorament dels experts del sector, seràs tu el que hagis de promocionar l’immoble i davant qualsevol problema tu i només tu, ho solucionaràs: Que tens 10 visites en una tarda, que l’inquilí se li espatlla alguna cosa, que no troba el joc de claus, que no està d’acord amb els girs de la renda .

Pensa-ho, segurament et compensi més que et gestionin l’arrendament.

Problemes legals

¿Estàs posat en lleis, terminis i clàusules? Si no és així, Estàs perdut! Necessites tenir coneixements de la Llei d’arrendaments urbans per a poder formalitzar el contracte, saber on dipositar la fiança, conèixer les clàusules que pots o no incloure …. I posa’t que l’inquilí deixa de pagar-te i has de contractar un advocat, procurador, interposar una demanda de desnonament … Un drama!

Evítate els mals de cap que suposa llogar com particular, aposta pel lloguer professional i per assegurar la teva tranquil·litat i la del teu arrendament.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.