Ens separem, què passa amb el meu pis de lloguer?

Durant el 2014 les separacions i divorcis es van incrementar un 11,3%. Segons dades del Consell General del Poder Judicial, més de 34.583 parelles, van decidir fer les seves vides per separat. Però, què passa quan et separes i vius de lloguer? Qui es queda amb el pis de lloguer?

Supòsits de separació i lloguer

-Només un dels cònjuges va signar el contracte d’arrendament

En el cas que l’amor s’hagi trencat i vives de lloguer, pots trobar-te amb diferents situacions, que varien en funció de qui va signar el contracte d’arrendament, que desitjo tenen les parts, i per descomptat, de les comunicacions informatives i formals al arrendador.

Posem-nos en el cas que una només unes de les parts, va signar el contracte d’arrendament, però la parella (no arrendatària) és la que desitja romandre en l’immoble. En aquest cas, podria continuar vivint al pis de lloguer sempre i quan, se li atribueixi en sentència o conveni de separació, i posteriorment es comuniqui al propietari del pis de lloguer, la resolució judicial en un termini de dos mesos, i aquest, mostri la seva conformitat. Aquest supòsit és comú quan hi ha fills en la parella

-Si tots dos cònjuges van signar el contracte d’arrendament

Quan una parella viu de lloguer i prenen la decisió de divorciar-se, hi ha dues possibilitats. La primera, és que tots dos decideixin seguir convivint i mantenir el contracte de lloguer en vigor a nom dels dos. Tot i que aquesta possibilitat sembla una mica rocambolesca, hi ha casos de parelles separades ben avingudes.

Una altra opció, la més comuna, és que una de les parts vulgui abandonar l’habitatge i per tant, desaparèixer del contracte de lloguer i de les obligacions que aquest comporta. En aquest cas, cal comunicar al propietari la situació i fer un annex al contracte d’arrendament en el qual se suprimeixi a la part que ho desitgi.

-Tots dos cònjuges abandones en pis de lloguer

Encara que són poques vegades les que ocorren aquesta situació, pot donar-se el cas que aquesta parella que proclamava el seu amor als quatre vents i tenien el seu pis de lloguer, com un niu d’amor etern, prenguin la decisió de separar-se i acabar amb tot: relació , convivència i contracte de lloguer.

En aquest cas, per finalitzar el contracte d’arrendament, hauran de comunicar oficialment a l’propietaris seva decisió de rescindir el contracte (en temps i forma) i en el cas de no complir amb la durada pactada en el contracte de lloguer, el propietari estarà en dret de reclamar la compensació pel mesos que resten fins a la finalització del lloguer.

Recorda! Al propietari no li poden afectar les relacions personals dels seus inquilins i menys, els canvis que es puguin produir en la parella. Intentar ser cívics i responsables amb el vostre lloguer.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.