És obligatori l’assegurança de la llar? Coneix la resposta

L’assegurança de la llar genera controvèrsia entre propietaris i llogaters a qui li correspon? És obligatoria l’assegurança de la llar? Ja siguis propietari o inquilí, aquesta entrada t’interessarà. No te la perdis!

assegurança de la llar

Obligatorietat

No és obligatoria l’assegurança de llar, però sí molt recomanable. Tot i no ser-ho, el propietari té dret a posar-ho com a condició indispensable per llogar l’habitatge per contracte.

A més, comptar amb una pòlissa de la llar amb totes les cobertures donarà tranquil·litat al lloguer entre propietari i inquilí, que davant qualsevol incident, sabran que estan coberts per la seva companyia asseguradora en tot moment.

Tipus d’assegurances de la llar

Tot i que no és obligatoria l’assegurança de la llar, sempre recomanem que l’inquilí contracti una pòlissa de responsabilitat civil a tercers. D’aquesta manera, qualsevol accident que perjudiqui al seu propietari o a algun veí quedarà solucionat el més aviat. Imagina’t que es pren l’oli en una paella i incendies la cuina, sense una assegurança d’aquesta modalitat hauries de pagar els desperfectes de la teva butxaca, però així no hi ha problemes. A més, també és aconsellable que l’inquilí asseguri els seus objectes personals.

Per al propietari, és convenient la contractació d’una assegurança de la llar de continent, és a dir, de l’immoble en si. Així els danys estructurals, en parets, sostres, canonades o instal·lacions també estaran protegits. Però ull, que no s’oblidi del mobiliari o els electrodomèstics que inclou en l’inventari del seu pis de lloguer.

Encara que com diem, no és obligatoria l’assegurança de la llar, és molt recomanable que es cobreixin tots els aspectes possibles.

Tens algun dubte? Fes la teva pregunta!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + twenty =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.