Es pot llogar un pis des de l’estranger?

Avui responem la pregunta de l’Esther:

<< Jo deixaré la meva vivenda habitual per a la que encara pago hipoteca i la vull llogar per anar-me’n a viure a un altre país de la Comunitat Europea. Quins Impostos i quina paperassa hauré de fer per tenir-ho tot legal? Es pot fer des de l’estranger?>>

Tràmits per posar en lloguer un habitatge a l’estat espanyol des de l’estranger

El fet que fixis la teva residència a l’estranger no impossibilita  que puguis llogar l’habitatge, els tràmits que has de dur a terme són:

  • Localització i selecció d’un llogater, negociació de les condicions del contracte (renda, pagament de subministraments, termini, etc. ), gestions que pots realitzar mitjançant Lloguer Segur.
  • Signatura del contracte d’arrendament, que has de signar personalment o, si s’escau per mitjà d’una persona amb un poder notarial, o efectuant un mandat a Lloguer Segur.

Després de la signatura, la renda que percebis es considera un rendiment de capital mobiliari pel qual hauràs de tributar, i declarar a l’estat espanyol, en l’impost sobre la renda de no residents, tributant al 24,75% ( fins al 31 de desembre de 2011 era el 24% ) de la totalitat dels seus rendiments, sense que estigui sotmès a retenció es tracta d’un arrendament d’habitatge, de manera que aquest percentatge del que percebi ha de estalviar per abonar en l’exercici següent.

El no resident no pot deduir cap despesa del rendiment íntegre del capital mobiliari, al contrari del que passa amb els residents, de manera que el sistema de tributació d’un no resident adopta com a base els rendiments íntegres (la totalitat del que es percebi de renda), sense que hi hagi despeses deduïbles .

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.