Evita destrosses en el teu pis de lloguer

Un dels majors pors als que enfronta un propietari a l’hora de llogar és la possibilitat que l’inquilí faci malbé el seu habitatge. Parets escrostonades, electrodomèstics trencats, mobles fets malbé … La realitat és que pot passar, però també es pot evitar. Llegeix atent els consells que avui et donem per protegir el teu pis de lloguer de possibles desperfectes.

lloguer segur

Inventari

És molt important que deixis per escrit tot el que hi ha al teu pis de lloguer abans que entri a viure l’inquilí i, per descomptat, que es presenti aquest document durant la signatura del contracte de lloguer. No val amb fer un llistat i ja, cal especificar tot bé, així que en els electrodomèstics posa marca i model, indica els colors dels mobles i els materials. Així s’evitaran confusions.

Fotos

Abans de formalitzar el contracte i donar les claus, fes fotos de tot l’habitatge, per tenir proves de l’estat en què es va lliurar. A més, recorda immortalitzar detalls del mobiliari i l’equipament, per poder acompanyar a l’inventari de què parlem.

Revisió

Un cop signat el contracte de lloguer i mudat el llogater, té un termini de 30 dies per revisar l’habitatge i avisar de qualsevol desperfecte perquè consti. Quan es finalitzi el lloguer, com a propietari tindràs també temps per revisar tot bé i veure que no s’ha produït cap desperfecte per mal ús. No és el mateix mal ús que desgast, només el primer se li podrà imputar a l’inquilí. D’haver-se produït algun deteriorament, ets a la potestat de quedar amb la part proporcional de la fiança.

Seguretat

Com que no sempre les coses són així de senzilles, és molt recomanable que contractis una assegurança de desperfectes, que cobreixi qualsevol incident que es pugui produir en el teu pis de lloguer. Si ho prefereixes, posa’t en mans de professionals com Lloguer Segur, t’ajudarem i assessorarem durant tota la vigència del lloguer.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.