Evita incendis en el teu pis de lloguer

Brasers, calefactors, estufes, mantes elèctriques … cada dia ens trobem amb centenars d’informacions d’habitatges que s’han cremat per un descuit, mal ús d’algun electrodomèstic o negligència en la seva instal·lació elèctrica. Recopilem els consells que t’ajudaran a evitar incendis al teu habitatge i estar segur.

CONSELLS PER EVITAR INCENDIS A CASA

RENOVA ELS VELLS APARTATS ELÈCTRICS

Si tens algun calefactor o radiador molt antic, és el moment de renovar-lo. Els nous electrodomèstics porten amb sistemes de seguretat més avançats que eviten que s’incendiïn amb facilitat. Pel que fa a l’ús de brasers, solen ser molt perillosos i davant de qualsevol descuit es poden convertir en un enemic, avui hi ha diferents tipus de radiadors més segurs i recomanables.

REVISA PERIÒDICAMENT CALDERA I INSTAL·LACIÓ DE GAS

Com saps tant la caldera com el gas tenen unes revisions fixes anuals i cada cinc anys que sempre haurem de passar. Aquestes revisions només poden ser passades per un tècnic especialista i en elles haurà de certificar l’estat de la instal·lació així com possibles millores a aplicar. Davant de qualsevol dubte sobre l’estat de la teva instal·lació de gas et recomanem que contactis amb la companyia subministradora que tinguis contractada perquè enviï un professional que realitzi la revisió.

LA IMPORTÀNCIA DE LA INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA

La instal·lació elèctrica és clau per evitar incendis a casa. Una instal·lació correcta i actualitzada evitarà ensurts innecessaris, però si el teu habitatge té una instal·lació antiga o fas servir en excés allargadors, lladres o regletes, seria important que un electricista comprovés l’estat de l’habitatge. Els curtcircuits són una de les principals causes d’incendi en els habitatges, més encara quan s’incrementa el nostre consum elèctric provocat pel fred i perquè romanem més temps a casa.

CUINA SEGURA

Ja sigui perquè estàs cuinant i surts un moment de la cuina per comprovar alguna cosa o perquè et deixes el foc encès amb una paella posada, les dues casuístiques són el principal perill d’incendis en una cuina. A més, quan es produeix un incendi en una cuina, aquest es sol propagar amb gran rapidesa, en gran part motivat per la falta d’informació que solem tenir per sufocar-lo. A la cuina, és fonamental estar sempre pendent quan cuinem i no deixar res al foc sense estar presents. A més, abans de sortir de casa, no està de més, comprovar que tot es troba apagat.

ESPELMES I LLUMS

Les facis servir com a sistema d’estalvi, com a decoració o per crear ambient, per exemple romàntic, les espelmes són súper perilloses si no estem pendents del que hi ha a prop i de com es consumeixen. L’ideal, és gairebé no usar-les, llevat que sigui estrictament necessari, així evitarem incendis en el nostre habitatge de lloguer.

Respecte a les llums, aquestes tenen un apartat especial, més encara quan arriba el Nadal o les festes i volem decorar les nostres cases. Durant el Nadal està demostrat que el primer motiu d’incendi en els habitatges és per l’ús de llums decoratives no aptes. A l’hora d’escollir llums per decorar, que siguin homologades i cent per cent segures.

DISTRACCIONS

Les distraccions són el primer condicionant a l’hora de patir un incident a casa. Hi ha molts que són per tots coneguts però mai està de més repassar-los:

  • Evita fumar al llit, pots quedar-te adormit i que es es faci fos al matalàs.
  • Procura no deixar encesos durant molt de temps mantes elèctriques, brasers, calefactors …. i sempre que estiguin endollats sota supervisió.
  • Evitar sobrecarregar els endolls connectant moltes coses alhora.
  • Mai tapar les reixetes de ventilació.
  • Mai posar roba sobre radiadors o estufes elèctriques.

Volem que sempre gaudiu del vostre lloguer segur, amb aquests consells, evitaràs situacions desagradables i podreu estar encara més tranquils en el vostre pis de lloguer.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.