EVITA LA CONDENSACIÓ EN EL TEU PIS DE LLOGUER

Arriba el fred i amb ell la condensació en els habitatges . Els problemes d’humitat a les cases són més que alguna cosa estètica, també poden afectar l’immoble i la nostra salut. Analitzem els principals motius pels quals es produeix la condensació en un habitatge i com evitar-ho.

Fongs en parets i sostres, humitat a les finestres, floridura en roba i armaris, olor a humitat, tolls o mobles mullats són els principals problemes que genera la condensació en un habitatge , però, a més, la humitat no només provoca aquest tipus de situacions , sinó que també indirectament afecten la nostra salut.

PER QUÈ ES PRODUEIX LA CONDENSACIÓ EN UN HABITATGE?

Si tens problemes de humitat en el teu pis de lloguer, aquesta pots estar provocada per moltes causes, tot i que les més comunes són les que us expliquem a continuació:

MANCA DE VENTILACIÓ

No realitzar una correcta ventilació de l’habitatge i renovació de l’aire, a més unit als materials de construcció de l’immoble, que eviten una renovació activa de l’aire, provoquen les humitats en els habitatges. 

AÏLLAMENT TÈRMIC

L’absència d’un bon aïllament tant a l’exterior (edifici) com a l’interior de l’immoble, provoca el que s’anomena punts freds que afavoreixin l’aparició de les humitats. Normalment els ponts tèrmics són els llocs més propensos per la seva aparició.

ÚS INCORRECTE DE LA CALEFACCIÓ

Tant en excés com en defecte l’ ús sense control de la calefacció fa que el nostre habitatge pateixi d’humitats. Igual de dolent és tenir-la programada a altes temperatures que no tenir-ne, i és que la calor interior i el contrast amb el fred de l’exterior és una barreja explosiva perquè apareguin humitats en el nostre habitatge de lloguer.

VAPOR D’AIGUA

Una dutxa calenteta amb tot tancat, cuinar sense extractor, tendir a l’interior de la casa … són rutines que afavoreixen l’aparició de condensació i humitat en els habitatges .

COM EVITAR LA CONDENSACIÓ?

La reparació d’un habitatge de lloguer per problemes de condensació pot suposar un fort impacte econòmic, depenent de la gravetat de les humitats. Per evitar aquest tipus de situacions, t’expliquem les tècniques que has de dur a terme en el teu dia a dia.

VENTILACIÓ DIÀRIA

Faci fred o calor, plogui o troni la casa cal ventilar diàriament a l’almenys durant quinze minuts. La renovació de l’aire en un pis és clau per evitar problemes d’humitat i per millorar la qualitat de l’aire, molt important en aquests moments de pandèmia.

RUPTURA DE PONT TÈRMIC

Els ponts tèrmics són llocs de la casa on es trenca la superfície aïllant, generant més fàcilment la calor que a les zones veïnes i per tant provocant humitat.

L’aparició de ponts tèrmics és més freqüent en marcs de les finestres de ferro i alumini, en els vidres si són fins, a terra al costat de la part més propera a la façana exterior, en els calaixos de les persianes i en les unions de envans interiors amb els murs de la façana exterior.

Per evitar i trencar un pont tèrmic haurem de comprovar l’aïllament de l’habitatge i instal·lar finestres amb doble vidre i parets amb càmera.

REVISIÓ DE LA CALEFACCIÓ

Hi ha alguns sistemes de calefacció més proclius a generar condensació, per tant, pot resultar interessant instal·lar o modificar-los en cas de ser necessari. Entre els sistemes que menys interessa instal·lar en zones humides, hi ha les estufes de butà. Per la seva banda, els radiadors produeixen una lleugera convecció de l’aire, que ajuda a assecar l’ambient.

Recorda que la calefacció ha d’estar a la temperatura òptima, mai per sobre o per sota, per així evitar la despesa energètica i condensació.

ÚS DE PINTURES TRANSPIRABLES

Sobretot, en les zones on és més complicada la ventilació com són els banys i les cuines. Aquest tipus de pintura ajuda a que no es carregui l’ambient ja que les zones transpiren , mantenint un aire sa.

CAIXES ANTIHUMITAT

Redueixen fins a en un 50% la humitat de l’habitatge . Ideals per a les zones més delicades per ventilar, eviten també males olors. Són fàcils de col·locar i de trobar en qualsevol gran magatzem.

Aquests són els nostres consells per evitar la condensació en el teu pis de lloguer , segueix-i gaudeix de casa teva.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.