Fes el teu pis de lloguer adaptat i accessible

En moltes ocasions, quan volem fer reformes en un immoble per posar-lo en lloguer, no ens parem a pensar en aspectes tan importants com l’accessibilitat o elements d’adaptació necessaris per a aquells inquilins que pateixen alguna discapacitat o problemes de mobilitat.

Al nostre territori, una de cada quatre cases compta amb una persona amb discapacitat, i la població major de 65 anys supera els 8,4 milions. Ells també viuen de lloguer, de manera que si fas la teva casa accessible guanyaràs punts enfront d’altres immobles de les mateixes característiques.

Tips per adaptar el teu pis de lloguer

-Banys accessibles

Si el pis que vols posar en lloguer té un lavabo amb banyera, el primer que recomanem és canviar-la per un plat de dutxa a poder ser, arran de terra. És recomanable, instal·lar a la paret punts de suport i subjecció. A més de facilitar l’accessibilitat, evitaràs possibles accidents domèstics.

-Facilita el desplaçament

Si l’habitatge que vols posar en lloguer té mobles i vols adaptar-la, has de tenir en compte que cal facilitar espais amplis, treure els mobles innecessaris i establir una distribució còmoda. Els espais de trànsit entre els mobles han d’estar preparats perquè hi càpiga una persona de forma àmplia o una cadira de rodes.

-Interruptors i llum

Resulta imprescindible que els interruptors de la llum es trobin a una alçada idònia i fins i tot és recomanable col·locar interruptors de llum fluorescents, de manera que en la foscor, puguin guiar.

-Terres antilliscants

Sòls no esmunyedissos, sense irregularitats ni obstacles

-Renova les teves portes

El correcte per adaptar el teu habitatge de lloguer és que les dimensions de les portes d’ample siguin 80cm. Les portes corredisses són pràctiques i sempre es recomana posar manetes, no poms.

No ho dubtis! Si tens pensant fer reformes per posar en lloguer el teu pis, tingues en compte que els teus possibles llogaters poden tenir necessitats especials 😉

 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 10 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.