Fins a quina hora es pot fer soroll a un pis de lloguer?

Una festa, la música mentre ens dutxem, un dinar familiar, petites reparacions o fins i tot obres a casa … diàriament generem centenars de sorolls en els nostres pisos de lloguer , però, estan permesos? I en cas afirmatiu, fins quina hora? Agafa paper i boli perquè et donem totes les claus.

Quan vivim en una comunitat sempre és inevitable que en algun moment causem algun soroll que pugui molestar als nostres veïns, però, en la mesura del possible cal evitar causar el menor perjudici possible , per això cal que coneguem en quines hores està permès i quin tipus d’activitats podem dur a terme.

SOROLLS EN UN PIS DE LLOGUER

Els sorolls en un pis de lloguer poden estar motivats per diferents causes, avui ens centrem en les comunes, i no tant en els famosos talons sonant per terra o l’arrossegament de mobles, sinó aquells en que la freqüència és més alta i, per tant, més molestos.

Abans d’entrar a analitzar casos concrets, és important que sàpigues que els sorolls es regulen a través de diverses normatives , la primera, és la coneguda com La Llei 37 o més col·loquialment, com la Llei del Soroll, aquesta norma dóna les claus de la regulació del soroll a nivell estatal, a més, cada municipi contempla en la seva normativa els límits de decibels màxims i per la seva banda, la Llei de Propietat horitzontals i els estatuts de la comunitat de veïns , també fixen els nivells màxims i franges horàries en què podem fer soroll a l’interior dels nostres domicilis.

SOROLLS PER REPARACIONS

Se’ns trenca un moble, ens cal fer un trepant o fixar alguna cosa amb un martell, coses tan comuns com les petites reparacions generen molèsties als veïns, per això, sempre cal fer-ho en l’horari establert per la normativa. Abans de posar-te mans a l’obra, és important que consultis els estatuts de la comunitat , i en cas de no tenir accés a ells, parlar amb el president o administrador per conèixer en quina franja horària pots treure la teva faceta més manetes.

SOROLL PER REFORMES O OBRES

Pel que fa als sorolls causats per una obra en l’habitatge de lloguer , cal prendre en consideració diverses coses, d’una banda, que segons el tipus d’obra necessitaràs una llicència , que hauràs de sol·licitar a l’ ajuntament i on t’informaran dels horaris en què es pot realitzar. D’altra banda, s’ha d’informar a la comunitat de veïns de la realització d’obres en l’immoble. La legislació actual, indica que l’horari per fer obres a casa és de dilluns a divendres de 8:00 a 21:00 hores en dies laborables.

SOROLL PER MÚSICA O FESTES

Si toques un instrument i assages a casa, ets aspirant a tenor, o potser t’agrada cantar en alt per fer gaudir als teus veïns amb la teva dolça veu, també pots patir, perquè el excés de soroll pot causar problemes als teus veïns . Per norma general, si consultes els reglaments municipals de les zones residencials, aquests estableixen que els horaris en què està permès fer sorolls són des de les 8 fins a les 22h i mai poden superar els 35 decibels, mentre que des de les 22 fins a les 8 h el límit és de 30.

En el cas de les vivendes de lloguer , no respectar els màxims de sorolls establerts per la legislació pot provocar una queixa per part dels veïns a la propietat de l’immoble i que, per tant, es produeixi una finalització del contracte de lloguer, per incompliment del pactat.

SOROLLS EXTERNS I OBRES PÚBLIQUES

Aquest martell que et fa volar el cap perquè han aixecat el carrer per obres o l’última remodelació de l’asfaltat públic són obres necessàries que poden generar molèsties als veïns. Per saber fins quina hora estan permeses les obres publiques en zona urbana , hauràs de consultar la normativa municipal d’on resideixis, a manera general, aquestes solen recollir que es poden realitzar des de les 7/8 del matí fins a les 22 hores. Aquests horaris tenen una excepció, i és que també es podran escometre en diferents franges horàries si aquestes es realitzen per raons d’urgència, seguretat o perill.

En tots els casos exposats, el incompliment de la legislació , és a dir, fer més soroll del que s’estableix per llei pot suposar multes que van des dels 600 € en infraccions lleus fins als 120.000 € per a les més greus i que afecten la salut pública.

CORRECTE AÏLLAMENT DE L’HABITATGE

En moltes ocasions quan percebrem un excés de soroll és perquè l’habitatge no està correctament aïllat. Apostar per una reforma d’aïllament és una de les claus perquè els sorolls no es colin en el nostre pis de lloguer . Pensa en l’aïllament de parets i estructura, o fins i tot un canvi de finestres i portes.

Primer de tot, recorda que hem de ser cívics i respectar el descans i la tranquil·litat dels nostres veïns .

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.