Fins a quina hora puc fer soroll a casa?

Quan tenim veïns hem de tenir en compte l’horari en què podem fer soroll i quan no és permès, ja sigui una reunió d’amics, una reforma, etc.

En aquest sentit, existeix la Llei del Soroll, creada el 2003 per reduir els problemes relacionats amb la contaminació acústica. A més, també s’han creat normatives municipals, autonòmiques i fins i tot europees per regular-ho. Les multes per no respectar aquestes legislacions van des de 750-3000 euros.

Si parlem de quan podem fer soroll, les competències són municipals, per això els ajuntaments són els encarregats de fixar l’horari i els límits. No obstant això, la majoria de normatives són similars a tots els territoris.

  • Normalment, es pot fer soroll de dilluns a divendres des de les 8.00 fins a les 21.00 o 22.00 hores. Per soroll s’entén fer obres, festes, mudances o posar-hi música. Això sí, no podràs sobrepassar els decibels permesos, el límit dels quals s’estableix als 35 decibels de dia i 30 de nit. Aquesta limitació també depèn dels ajuntaments.
  • Durant el cap de setmana l’horari es redueix de 9.30 a 21.00 hores.

EL SOROLL EN CAS D’OBRES

En el cas de les obres també cal cenyir-se al reglament establert pels ajuntaments. I no n’hi ha prou amb això, també s’han de tenir en compte les normes de convivència contemplades als estatuts i al reglament intern de la comunitat de veïns. Així, ningú no pot fer obres fora de l’horari establert si no compta amb el consentiment de la comunitat de veïns. A més també hem de saber que en el cas de fer servir maquinària l’horari es redueix fins a les 20:00.

COM DENUNCIAR SOROLLS?

Segons l’INE, la Comunitat de Madrid és la tercera regió del país més  afectada pels sorolls de veïns i de l’exterior , després de Múrcia i les Canàries. En el cas de la capital, juntament amb l’opció de trucar al 092 per denunciar una situació de greu molèstia per sorolls, l’Ajuntament de Madrid disposa d’una bústia  per a denúncies sobre sorolls  interiors i exteriors. Pots trobar-lo aquí .

QUÈ FER SI TENIM UN VEÍ SOROLLÓS

Normalment, les molèsties solen venir derivades de cops, crits, música molt alta o reunions esporàdiques i solen succeir dins lhorari permès. Per això el que és més aconsellable en primera instància és dialogar amb el veí que ocasiona el soroll. És una bona idea consultar els estatuts veïnals per si s’hi explica com procedir.

Si el problema no cessa, el millor és traslladar una queixa formal a l’administrador de la comunitat per tal que amonestin el causant del conflicte.

Si al final el veí no cedeix, hauràs d’informar la policia perquè facin els mesuraments pertinents i imposin una sanció.

En cas que el veí sorollós sigui un llogater, l’arrendador pot rescindir el contracte si no corregeix el seu comportament.

Si tens més dubtes en matèria de soroll no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres a info@alquilerseguro.es

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.