Idees per decorar un saló modern

Idees per decorar un saló modernHa arribat aquell dia en què tens la necessitat imperiosa de donar un toc al saló del teu pis de lloguer, renovar els aires, modernitzar, crear el teu propi estil i aplicar els teus gustos i personalitat a la casa. Si ha arribat aquell dia, no et perdis els nostres consells de decoració per tenir un saló modern. El més necessari!  

 

Com aconseguir un saló modern

El primer, abans de posar-te fil a l’agulla, has de saber que per aconseguir un saló modern no cal gastar en mobles cars o en decoracions exclusives, amb uns simples tipus, podràs renovar tota l’estada i adaptar-la als teus gustos i necessitats .

La importància de la il·luminació

Hi ha vegades que no hi parem molta atenció, però la il·luminació és clau en qualsevol espai de la casa ja que ofereix sensacions com amplitud, harmonia i equilibri. Sempre recomanem que, si es disposa de llum natural, es potenciï i s’eviti inundar el saló amb grans mobles que l’obstaculitzin, tampoc amb cortines fosques o gruixudes que impedeixin la il·luminació natural. Però, a més de la llum natural, l’artificial juga un punt important ja que no totes les cases tenen grans finestrals des d’on irradia la llum del sol i també necessiten il·luminació. De cara a la llum artificial, si vols aconseguir espais amplis juga amb les tonalitats, sempre càlides i no fredes, és a dir, mai llums blancs. A més, no només n’hi ha prou amb posar focus o allotja’ns, sinó que és essencial crear diferents punts diferenciats de llum, amb els quals poder regular el confort del saló segons les teves necessitats del moment.

Sobre l’elecció d’estils

Clàssic, rústic, nòrdic… no importa quin estil s’identifiqui més amb els teus gustos, tots són vàlids per poder crear un saló modern, l’important si vols estar a l’última, és crear combinacions i barrejar estils . La combinació de diferents elements en un mateix espai atorga dinamisme i converteix el teu saló en un d’únic i original, comença amb petites proves i sigues tan atrevit com vulguis.

Vet aquí una vegada…

Posats a modernitzar la sala del teu pis de lloguer, per què no canviar el color de les parets? I compte perquè, encara que pensis que per ser un “modern” els colors han de ser cridaners, això no és així. L’ideal per aconseguir un saló modern és que les parets tinguin tonalitats neutres (blanques, grisos, pastís…) que aportaran practicitat i funcionalitat, el toc diferenciador vindrà amb la combinació del mobiliari, creant forts contrastos de color o amb la incorporació d’elements decoratius .

El toc DIY

No estàs a l’última i no aconseguiràs un saló modern sinó inclous una peça Do it your self (DIY) o reciclada. L’última decoració en interiors és incloure un toc teu o reutilitzar algun element antic, prèviament restaurat.

Els must que no poden faltar

I finalment aquí tens els must que no poden faltar a la decoració de salons moderns:

  • Coixins: Pràctics, còmodes i un gran element decoratiu. Si vols aportar un punt diferenciador, apostes per tonalitats fortes i cridaneres que generin contrast amb la resta dels elements decoratius.
  • Catifes: Super confortables quan fa fred i ideals per oferir originalitat. L’última decoració en catifes són les de formes geomètriques, aconseguiràs fixar un punt d’atenció únic amb només aquest element.
  • Cortines: Aporten estil i elegància a l’estada, regulen la il·luminació, donen privadesa i també controlen la temperatura. És important que compleixin les mides de l’estada i que els tons i colors escollits siguin d’acord amb la resta del saló.
  • Plantes: Ofereixen un punt de natura a l’interior de la casa i també harmonia. Si ets manetes intenta amb les plantes de temporada, si no pots dedicar-hi cures necessàries per flors o plantes que requereixin menys atenció.

I tu, com li dónes un toc modern a la decoració del teu saló? Explica’ns o envia’ns les teves imatges 😊

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.