Impagament dels subministraments en els pisos de lloguer, i ara què?

Potser un llogater pagui en temps i formes les quantitats corresponents a la renda, però, i si no paga la llum, l’aigua o el gas? Molt atent al post d’avui!

subimnistraments

Prevenció

Abans de posar-se les mans al cap per un reclam econòmic important per part d’una subministradora, el millor és fer les coses de la manera correcta des del principi. Quan facis un contracte de lloguer, canvia sempre la titularitat dels subministraments per posar-los a nom del teu nou inquilí. D’aquesta manera, ell serà el responsable últim del pagament dels mateixos.

Canvi de domiciliació

Molts creuen que amb canviar la domiciliació bancària pot ser més que suficient, però és un absolut error. Tots els contractes seguiran estant al teu nom, per la qual cosa si en el compte on estan domiciliats els rebuts no hi ha diners o dóna ordres d’impagament el problema serà teu. Sense el canvi de titularitat seguiràs sent el responsable usufructuari de fer front al pagament dels rebuts i la indemnització econòmica oportuna si es donés el cas.

Desfer de l’inquilí morós

Si les nostres recomanacions arriben tard i ja t’has topat amb un inquilí que ha deixat de pagar l’electricitat, és el moment de posar punt i final a la relació.

Segons el que recull la Llei d’Arrendaments Urbans, un deute en els subministraments causada per l’inquilí és motiu suficient per rescindir el contracte d’arrendament. Llevat que l’inquilí estigui conforme a fer-ho amistosament, cosa poc probable, hauràs d’optar per la via judicial. Recorda que fins que no tinguis la sentència d’un jutge no podràs recuperar el teu immoble.

Recomanacions

Facilita que tot vagi bé en el teu contracte de lloguer tenint donats d’alta els subministraments abans del moment de la signatura. I per descomptat, canvia la titularitat de tots els subministraments per posar-ho tot a nom del teu llogater i oblida’t de possibles problemes. D’aquesta manera, si no paga, ell i només ell serà el responsable.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + 13 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.