Instal·lacions elèctriques en bon estat en el teu pis de lloguer

Sobrecàrregues de tensió, ploms que salten, endolls que no funcionen o es cremen … El manteniment i les revisions de l’electricitat d’un pis, són bàsics de dur a terme abans de llogar-lo.

instal·lacions elèctriques

En els habitatges hi ha centenars de trampes elèctriques i de mals hàbits que cometem i podem corregir-los aplicant unes normes senzilles que a continuació us expliquem:

Revisa amb l’electricista

Per fer una revisió professional i correcta, parla amb el teu electricista de confiança i que comprovi el bon funcionament de tot. Hi ha ocasions que nosaltres no podem detectar una avaria i hem de recórrer a professionals, a més si hi ha elements antics o en mal estat, els substituirà per uns nous i segurs.

Manuals d’instrucció

Tot els electrodomèstics que tenim van acompanyats del manual, aquest llibret que normalment deixem aparcat en algun calaix i acaba enfonsat entre centenars de papers mes. És importantíssim llegir els consells del fabricant, podràs saber quin consum té l’aparell, les hores que recomanen tenir-lo endollat, si no es pot cobrir o posar objectes sobre … Evitaràs ensurts i mantindràs en correcte estat la teva instal·lació.

Standby

Moltes avaries elèctriques, sobretot les guspires, es deuen a la mala costum de deixar electrodomèstics en standby, pensant que és aquest sistema és com si es quedés apagat. La realitat és que a més de consumir molt, és dolent per als aparells, que poden acabar cremats per una simple pujada de tensió.

Compte, sobrecàrrega!

Quants endolls tens connectats a la mateixa regleta? Si la resposta són més de 2, tenim un problema. Enganxar en un lladre o una regleta diversos aparells compartint el mateix punt, provoca sobrecàrregues.

Tot sobre els endolls

Si has de canviar algun, compra a botigues especialitzades i no et deixis portar per l’econòmic dels basars, la qualitat en aquests casos, marca la seguretat.

Comprova que tots els endolls estan a més d’un metre d’aixetes i punts d’aigua; que tens presa de terra, almenys a la cuina i al bany i instala diferencials, que aïllaran a les zones més perilloses de possibles contratemps.

Tens algun dubte de la instal·lació elèctrica? Pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + fourteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.