La forma més barata de renovar el teu pis de lloguer: pinta els mobles de blanc

A l’hora de posar el nostre habitatge de lloguer, sempre és recomanable donar-li un rentat de cara, és a dir, renovar la seva imatge en la mesura del possible per fer el pis més atractiu. Tot i això, canviar el mobiliari pot resultar car. Per això, pot ser una gran idea donar una segona vida als mobles que estiguin en bones condicions donant-los una mà de pintura blanca. D’aquesta manera, algunes peces passades de moda poden esdevenir altres de més boniques i fins i tot vintage.

Quins mobles podem pintar?

En realitat, gairebé tots els mobles es poden pintar: taules, cadires, fins i tot existeix al mercat una pintura especial per a rajoles, que et permetrà canviar completament la cambra de bany i la paret de la cuina amb un acabat realment bo.

Això sí, hauràs de tenir en compte dos aspectes: escollir una pintura de qualitat amb una bona adherència i tenir en compte que si la superfície del moble està una mica deteriorada, potser has de polir o decapar abans d’aplicar un tapaporus i pintar.

Quina pintura triar?

Al mercat hi ha infinitat de productes per pintar els mobles. Per això, el millor és consultar amb l’expert de la botiga, en funció de si optem per esmalts acrílics o sintètics, si cal imprimació o no, si hem d’escatar el moble abans…

Però si hi ha una mena de pintura que és tendència és la chalk paint. Els seus avantatges són molts: la seva gran adherència fa que no sigui necessari imprimar prèviament, amb ella es poden pintar tota mena de mobles per la seva enorme resistència i, a més, permet aconseguir acabats molt atractius, tant llisos com envellits.

Com aplicar la pintura?

Si seguiu les recomanacions de l’expert de la vostra botiga, el resultat serà perfecte. No és difícil. El primer que hem de fer és deixar llesta la superfície, netejant-la, polint-la i imprimant, si cal.

L’ideal és aplicar la pintura amb un corró ben escorregut i fent diverses passades. Per al cas de llocs on no arriba el corró, com les motllures, hem d’emprar una paletina. I si cal aplicar més d’una capa, és fonamental respectar els temps d’assecat.

Triar l’acabat perfecte

Fer una renovació casolana dels nostres mobles ens permet triar l’acabat en funció, per exemple, d’on es col·locarà la peça o quin estil tindrà l’habitatge.

Els més senzills són els acabats llisos, perfectes, per exemple, per a mobles de cuina.

Però en altres estances podeu donar un toc diferent a les peces, combinant una base d’un color amb una capa superficial d’un altre. També podeu donar un aspecte envellit amb cera especial. D’una banda, podeu combinar una base d’un color amb una capa superficial d’un altre. De l’altra, és fàcil envellir o donar als mobles un acabat en decapada amb ceres especials.

Com veus, pintar els mobles no és especialment complicat. Si a més canvies elements com a tiradors o ferramentes, tindràs mobiliari nou sense haver gastat gaire. Segur que a partir d’ara comences a mirar aquests mobles vells d’una altra manera.

Si a més et ve de gust fer algun altre tipus de reforma, no dubtis en posar-te en contacte amb la nostra empresa de reformes i decoració AS Reformes.

Per qualsevol altra consulta, t’estem esperant als comentaris.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

six − 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.