L’administrador de finques, quines són les seves tasques?

Els temes relacionats amb la comunitat de propietaris normalment sonen a xinès a molts. Avui volem dedicar aquest post a la figura de l’administrador de finques Qui és? Què fa?

L’administrador de finques és un professional amb una formació específica per exercir el seu treball. A través de determinats títols universitaris o aprovant el pla d’estudis de l’Escola Oficial d’Administracions de Finques qualsevol pot convertir-se en administrador de finques.

 

És important que un bon administrador de finques estigui al dia del que passa en el sector i que tingui una formació contínua pel que fa a legislació i normatives es refereix.

Què fa?

A través d’un contracte, la comunitat de propietaris posa en mans de l’administrador de finca la gestió integral. Entre les seves funcions destaquen vetllar pel bon règim de la casa, fer el pla de despeses, atendre la conservació i reparacions de la casa, executar els acords adoptats en juntes, actuar com a secretari de junta, intervenir entre veïns propietaris i l’administració i portar la comptabilitat de la comunitat.

Remuneració

Cada administrador cobra els seus honoraris lliurement, al mercat hi ha molts professionals que ofereixen els seus serveis a les finques i hi ha tants honoraris com perfils laborals. Depèn del professional elegit, de les necessitats de la comunitat de veïns i de les tasques extra que hagi de desenvolupar.

Demana-li consell

Recorda que si tens qualsevol dubte sobre la teva comunitat de veïns, alguna incidència o alguna proposta de millora, si la teva finca té contractats els serveis d’un administrador, tot haurà de passar per ell.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + 13 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.