Lagom: el secret escandinau per a la felicitat a casa

Els països del nord d’Europa sempre s’han caracteritzat per ser grans ambaixadors del “menys és més” pràcticament en tots els aspectes de la vida, però sobretot pel que fa a l’estètica. I encara que tots comparteixen elements culturals comuns, és a Suècia on neix l’estil Lagom , una tendència que té com a objectiu que et sentis a gust, feliç i tranquil a casa. Per tant, més que un estil decoratiu estem davant d’una mentalitat.

El terme Lagom procedeix, com hem dit, de Suècia i es podria traduir com “la mesura justa de les coses”. Advoca per dosis petites per assolir l’equilibri i l’estabilitat i, en els darrers anys, posa l’accent en aplicar aquest concepte a la llar. Un dels arguments que reforcen aquest estil de vida és el que té a veure amb la sostenibilitat, ja que implica el consum responsable de tot allò que envolta un mateix.

 

Quins són els beneficis?

Un dels beneficis d’aquesta filosofia és  fixar-se en els petits detalls , a través dels quals es pot gaudir més i aconseguir més felicitat. En basar-se en aquests pensaments, l’estalvi econòmic és el benefici més destacat ia través d’això aconseguim sentir-nos bé gràcies a la sensació de tranquil·litat, simplicitat i sostenibilitat assolida.

En què consisteix l’estil Lagom ?

La població escandinava està més que acostumada a passar gran part del temps a casa. Per això, són especialistes a transformar els seus habitatges en refugis. A partir d’aquesta premissa, una llar Lagom destaca pel seu minimalisme, simplicitat i practicitat. No hi falta res necessari, però tampoc s’hi inclouen elements superflus o extra. Se solen emprar materials naturals i sempre se’n té en compte l’ús sostenible.

A continuació us donem algunes claus més concretes d’aquesta tendència:

  • Funcionalitat: es posa l’accent a la utilitat de les coses i es té molt en compte que cada element decoratiu tingui una funció concreta.
  • Simplicitat: és el tret sobre el qual hem insistit més i, certament, el més representatiu d’aquest estil és l’eliminació d’elements innecessaris i la creació d’ambients nets i ordenats.
  • Tons neutres: aquest tipus de tonalitats (gris, beix, crema…) ens ajuden a crear espais càlids que fan el nostre habitatge més acollidor.
  • Elements i materials naturals: com no podia ser altrament, destaquen la fusta, el cotó, el lli i fins i tot l’argila.
  • Sostenibilitat: és un dels principis bàsics de l’estil Lagom : tot (o la majoria) dels elements i materials inclosos han d’haver estat obtinguts de manera respectuosa amb el medi ambient.
  • Il·luminació: la llum ha de ser qualitat, i es concedeix molta importància a la il·luminació natural. Equilibri: tots aquests trets van encaminats a crear un ambient harmoniós i equilibrat, on res falta i res sobra.

Com veus, no cal canviar-se de casa, pots aprofitar el que tens i seguir aquestes indicacions, desfer-te de l’innecessari i excés de complements. En la línia de la sostenibilitat, la casa entra en contacte amb la natura, per això has d’aprofitar les vistes si és possible. Introduir plantes, deixar que es vegin des de la finestra.

Practicar l’estil Lagom

Si us interessa orientar decorar i moblar el vostre habitatge seguint aquesta tendència, has de saber que és important que la teva mentalitat vagi en consonància. Per això et recomanem:

  • No compra en excés, de manera impulsiva o sense planificar: acabaràs incloent-hi elements que sobren i que no es relacionen entre si.
  • Fes-te conscient de la importància dels recursos naturals i implementa un ús responsable.
  • Implementa hàbits sostenibles, com ara reciclar, apagar la llum quan no es fa servir, moderar l’ús de calefacció i aire condicionat, etc.
  • Gaudeix dels petits detalls en la mesura justa.

Si vols fer de casa teva un espai més acollidor i equilibrat seguint l’estil Lagom i consideres que abans has de realitzar algun tipus de reforma o reparació, no dubtis en contactar amb AS Reforma . El nostre equip de professionals atendrà les vostres necessitats i us donaran el millor assessorament. Per a qualsevol altra qüestió, estem esperant-te a info@alquilerseguro.es

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − fifteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.