Les 5 avaries més comuns en un pis de lloguer

Tots els dies atenem centenars de preguntes a través del nostre consultori del lloguer amb dubtes sobre qui s’ha de fer càrrec d’una avaria ¿propietari o inquilí? En aquesta entrada t’expliquem les 5 avaries més comuns d’un pis de lloguer i com prevenir-les. Atents!

avaries lloguer

Aixetes que degoten

Normalment quan ens trobem amb una aixeta que perd aigua sol estar causat per un deteriorament de la junta de tancament. La seva reparació té fàcil solució i en moltes ocasions, no cal recórrer a un lampista, doncs ho podem solucionar nosaltres mateixos. Retirar l’embellidor de l’aixeta, i canviar la peça, una goma de forma circular, donarà solució al nostre problema, a més d’evitar que el consum d’aigua augmenti.

És important fer un bon ús de les aixetes, ser curós amb el seu maneig i evitar girs bruscos, així com cops.

En lavabos i aigüeres també és molt comú patir aquests problemes, per prevenir-los et recomanem netejar periòdicament els taps i abocar, un cop a la setmana, aproximadament, una olla d’aigua bullint per la canonada, d’aquesta manera arrossegaràs i eliminaràs tot residu persistent.

Maleïda caldera!

Estàs intentant relaxar-te a la dutxa i de cop … Zas! Raig d’aigua gelada que et congela fins a les idees. La caldera ha decidit no escalfar l’aigua i no saps què passa. Encara que hi ha avaries que no es poden preveure i necessiten de l’assistència d’un tècnic, la veritat és que evitaràs molts problemes si compleixes religiosament amb les revisions anuals de termos i calderes. La revisió anual localitzarà possibles fuites, trencaments o desajustos que puguin provocar que la caldera deixi de funcionar.

Electrodomèstics

Si tens un electrodomèstic catalogat amb una etiqueta energètica A, que avui dia ja es troben a la majoria de les llars i el seu consum és inferior a la resta, tens molt de guanyat per evitar una avaria. Amb un correcte ús i manteniment, pots allargar durant molt de temps, més del que t’imagines, la vida útil i més, esquivar possibles trencaments o mals funcionaments.

El nostre consell és que sempre tinguis els manuals d’instrucció i que et guiïs per les recomanacions que marquen els fabricants, a més de segellar les garanties per tenir cobert una reparació o canvi davant de qualsevol problema de fàbrica.

Petites reparacions

Bombetes foses, esvorancs en la pintura, forats a les parets … no pretenem que et converteixis en un addicte a Bricomania, però hi ha desperfectes inevitables que tu mateix pots esmenar. Recorda que si es tracta de canviar el embellidor d’un enchuche o una bombeta sempre és recomanable tallar la llum. Pel que fa a la pintura, si només és un petit desperfecte amb una mica de massilla i pintura del mateix color el pots salvar.

Si vols penjar quadres, evitar fer forats, espatllaràs menys la paret i, a més avui en dia, al mercat tens centenars de penja fàcil que evitaran danyar la paret.

Apagada de llum

Els problemes elèctrics són els més comuns i alhora els més perillosos. Si vols evitar una avaria en el teu pis de lloguer només necessites dur a terme una sèrie d’hàbits senzills, com comprovar la potència contractada, no sobrecarregar el circuit elèctric endollant centenars de coses alhora i per descomptat, desendollant tots els dispositius i electrodomèstics quan no es vagi a fer ús dels mateixos.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.