Les cases del futur ja són aquí: la domòtica

Les noves tecnologies estan de moda, i el sector immobiliari no podia quedar-se enrere. L’última tendència és la domòtica domèstica. No et sona? Segui llegint molt atent, t’assegurem que desitjaràs omplir la teva casa de equips robòtics.

Què és la domòtica?

La domòtica és un conjunt de sistemes tecnològics capaços d’automatitzar un habitatge, sigui quina sigui la teva mida. Seguretat, eficiència energètica i comoditat són els pilars bases d’aquesta revolució.

A través del mateix smathphone podràs saber el que passa a casa teva a cada moment siguis on siguis. Amb una casa intel·ligent sentiràs estar a l’ambientació d’una pel·lícula del futur, a la qual aviat t’acostumaràs.

Programació i estalvi energètic

Amb els temps que corren, controlar la despesa energètica d’un habitatge resulta molt atractiu. Gràcies a la domòtica podràs regular el termòstat de la caldera des de la feina, climatitzar per zones a la nit i encendre o apagar la caldera si et vas de vacances i se’t va oblidar.

D’altra banda, l’ús de tendals o persianes elèctriques protegiran el teu casa del sol o el vent extrem o tancar les persianes ja des del llit quan et disposis a dormir.

Confort

La teva casa intel·ligent et farà viure més còmode. Enrere van quedar les mans de les pel·lícules per encendre o apagar la llum i deixar impressionats als convidats; ara podràs programar llums perquè s’encenguin quan no estiguis a casa, o regular la il·luminació segons el nivell de lluminositat ambient.

Tindràs automatitzats i localitzats tots els teus sistemes multimèdia, i amb un comandament a distància podràs controlar-ho tot al teu voltant.

Seguretat

La seguretat potser sigui un dels factors determinants per a molts per decidir-se per una casa domòtica. Detectors de moviment connectats a càmeres de seguretat que es comuniquen directament amb el teu mòbil, simulació de presència amb automatització de llums i persianes, alarmes mèdiques o detectors d’inundacions, focs o fuites de gas.

Encara que a priori pot semblar molt car, la veritat és que grans superfícies de bricolatge ofereixen sistemes domòtics a preus assequibles que tu mateix podràs instal·lar. A més, cada dia hi ha més empreses dedicades a les cases intel·ligents amb preus molt competitius.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 8 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.