Les cases del futur ja són aquí: la domòtica

Les noves tecnologies estan de moda, i el sector immobiliari no podia quedar-se enrere. L’última tendència és la domòtica domèstica. No et sona? Segui llegint molt atent, t’assegurem que desitjaràs omplir la teva casa de equips robòtics.

home-automation (1)

Què és la domòtica?

La domòtica és un conjunt de sistemes tecnològics capaços d’automatitzar un habitatge, sigui quina sigui la teva mida. Seguretat, eficiència energètica i comoditat són els pilars bases d’aquesta revolució.

A través del mateix smathphone podràs saber el que passa a casa teva a cada moment siguis on siguis. Amb una casa intel·ligent sentiràs estar a l’ambientació d’una pel·lícula del futur, a la qual aviat t’acostumaràs.

Programació i estalvi energètic

Amb els temps que corren, controlar la despesa energètica d’un habitatge resulta molt atractiu. Gràcies a la domòtica podràs regular el termòstat de la caldera des de la feina, climatitzar per zones a la nit i encendre o apagar la caldera si et vas de vacances i se’t va oblidar.

D’altra banda, l’ús de tendals o persianes elèctriques protegiran el teu casa del sol o el vent extrem o tancar les persianes ja des del llit quan et disposis a dormir.

Confort

La teva casa intel·ligent et farà viure més còmode. Enrere van quedar les mans de les pel·lícules per encendre o apagar la llum i deixar impressionats als convidats; ara podràs programar llums perquè s’encenguin quan no estiguis a casa, o regular la il·luminació segons el nivell de lluminositat ambient.

Tindràs automatitzats i localitzats tots els teus sistemes multimèdia, i amb un comandament a distància podràs controlar-ho tot al teu voltant.

Seguretat

La seguretat potser sigui un dels factors determinants per a molts per decidir-se per una casa domòtica. Detectors de moviment connectats a càmeres de seguretat que es comuniquen directament amb el teu mòbil, simulació de presència amb automatització de llums i persianes, alarmes mèdiques o detectors d’inundacions, focs o fuites de gas.

Encara que a priori pot semblar molt car, la veritat és que grans superfícies de bricolatge ofereixen sistemes domòtics a preus assequibles que tu mateix podràs instal·lar. A més, cada dia hi ha més empreses dedicades a les cases intel·ligents amb preus molt competitius.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.