11 consells imprescindibles per llogar el teu pis amb seguretat i evitar els problemes

A Lloguer Segur hem elaborat 11 propostes que has de seguir sí o sí, per llogar el teu pis amb seguretat. Consells senzills i eficaços que et garantiran la tranquil · litat en llogar. Aquests són:

11 consells per llogar el teu pis

1.Contacta amb professionals

Ningú com ells per assessorar-te. Nosaltres per exemple, prestem un servei integral de lloguer, garantim el cobrament puntual de les rendes els dies 5 de cada mes i gaudim d’un 0% de morositat

2.Condiciona el pis

El teu pis diu molt de tu! Adequa l’habitatge: pinta, neteja i repara els petits desperfectes que hi hagi. Compleix el criteri d’idoneïtat i faràs que el teu pis sigui el més atractiu.

3.Sigues realista amb el preu

A l’hora de fixar el preu del lloguer no et deixis portar per tòpics com el que diuen els teus veïns, el sentiment que puguis tenir cap al pis o l’import de la hipoteca. Fixa un preu tècnic i d’acord amb la realitat del mercat

4.Subministraments llestos

És molt important que els subministraments (aigua, llum, gas) estiguin donats d’alta i al dia. Nosaltres sempre recomanem que en el moment en què es llogui el teu pis es faci un canvi de titularitat, així evitaràs ensurts en el cas d’impagaments.

4.Cases moblades o sense moblar

Les mitges tintes no solen funcionar! Lloga el teu pis amb o sense mobles però mai deixis elements que a tu no et serveixen, no t’agraden o no tenen utilitat. Si no els vols tu, tampoc els voldrà teu inquilí.

5.Contractes legals

El contracte d’arrendament sempre ha d’estar redactat d’acord amb la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) i en ell ha d’aparèixer clarament les obligacions i drets de propietari i inquilí.

6.Certificat energètic

Recorda! Per llogar el teu pis has de tenir el certificat d’eficiència energètica obligatori i s’ha de publicar amb la seva etiqueta energètica informativa, on vingui reflectida la seva qualificació. Si no el tens, aquí t’informem de com obtenir-

7.No deixis records personals

És la regla n º 1 en la preparació per llogar el teu pis. Treu fotografies personals o records personals, l’objectiu és que el llogater es senti com a casa.

8.Inventaris detallats

Abans de llogar el teu pis redacta un inventari complet de tot el que deixes a l’immoble, així evitaràs problemes.

9.Escolta al teu llogater

Compleix amb les teves obligacions com a propietari. Atén les peticions de reparacions que et faci i intenta tenir sempre un tracte cordial.

10.Finalització correcta del contracte

A l’hora de rescindir el contracte de lloguer, recorda que tens 30 abans de la devolució de la fiança. Comprova l’estat de l’immoble, sempre ha de ser lliurat en les mateixes condicions en què es va llogar. Recorda tornar a posar la titularitat dels subministraments al teu nom.

Si segueixes aquests senzills consells et garantim que aconseguiràs llogar el teu pis de forma segura 😉

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 18 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.