¿Llogar o comprar? L’eterna pregunta si vols emancipar

Arriba el moment d’independitzar-ia tots ens passa pel cap la mateixa pregunta, què és millor llogar o comprar? En aquesta entrada resolem els vostres dubtes i us donem els nostres consells perquè us decanteu per la millor opció.

Si t’emancipes i busques la millor opció entre llogar o comprar, has de parar a pensar i sospesar les següents opcions i avantatges que et permeten viure de lloguer:

Llogar un habitatge per independitzar-te

llogar o comprar

-Trobar un habitatge que s’ajusti al teu pressupost.

Gràcies a la gran oferta i demanda de lloguer, és més fàcil trobar un pis que s’ajusti a les teves necessitats econòmiques, zona, serveis o proximitat al teu lloc de treball.

-Menys paperassa, menys burocràcia

Al contrari que en comprar un immoble, amb el lloguer no necessites de tantes traves burocràtiques. Oblida’t de notaris, reunions amb el banc per a la concessió d’una hipoteca, escriptures… Per llogar un pis només necessites una solvència que garanteixi el pagament de les rendes i signar un contracte legal d’acord amb la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU)

– Controla les teves despeses

Cada mes pagaràs l’acordat amb el propietari sense necessitat de preocupar-te per possibles derrames, impostos ….

– Flexibilitat

Si necessites canviar d’immoble per alguna raó personal o professional, pots rescindir el contracte i buscar un nou habitatge que s’adapti a les teves necessitats

Comprar un habitatge per independitzar-te

Encara que els preus de compra d’immobles segueixen en caiguda i s’augura el mateix futur durant aquest any, si et vols independitzar, cal tenir en compte els següents factors:

– Incertesa i dubtes de recuperació

Fins al moment, no hi ha organisme oficial que pugui certificar la recuperació del mercat de compra-venda. Els analistes coincideixen en una mateixa idea: “Continuarà la incertesa i els dubtes en la recuperació del sector”

– Gran estoc i baixa demanda

Amb prou feines hi ha interès per l’estoc immobiliari dels bancs, entre d’altres, perquè molts d’aquests immobles van ser construïts, sense solta ni volta, durant l’època d’esplendor, i no tenen recursos necessaris, i fins i tot en alguns casos d’infraestructures bàsiques per poder viure .

– Més difícil obtenir una hipoteca

Tot i que les entitats financeres estan reduint els seus criteris de risc, la veritat és que és pràcticament impossible per a un espanyol mitjà, obtenir una hipoteca, ja que les condicions que exigeixen reunir són inabastables avui dia.

– Despeses, estancament i paperassa

Finalment, fem un batibull dels avantatges exposats abans i les analitzem en el cas de la compra. Si optes per independitzar-te comprant una casa, fes comptes, perquè les despeses s’incrementaran: hipoteques, assegurança, impostos, escriptures …

Però a més, acomiada’t de la flexibilitat, un cop compris, no serà tan fàcil un trasllat o un canvi de llar ….

I tu ¿llogues o compres?

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen + 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.