Llogar un pis a Barcelona és molt car?

L’últim estudi publicat per Lloguer Segur sobre el preu mitjà de lloguer d’habitatges. Espanya 2021′ analitzem l’evolució del cost mitjà dels arrendaments urbans en tot el territori nacional, la seva variació i els preus mitjans segons el nombre d’habitacions dels immobles. Quina és la situació en la ciutat comtal?, són més cars o barats els lloguers? Segueix llegint.

El preu mitjà del lloguer a Espanya se situa en 819€. La ciutat de Barcelona es troba entre les metròpolis on el preu del lloguer és més alt , només per darrere de les Illes Balears (1.164 €), fixant-se en 1.138 €. No obstant això, els preus de lloguer a la Ciutat Comtal han experimentat una forta davallada durant el 2020 , coincidint amb la pandèmia de la Covd19, d’un -9,39%.

Per la seva banda, la renda mitjana de les llars a Barcelona se situa en 2.618 euros nets, el que suposa un nivell d’esforç per llogar per a les famílies de 39,3% . Pel que fa al preu mitjà de lloguer segons el nombre d’habitacions, els habitatges amb 4 habitacions es lloguen per 1.346 €, les de 3 habitacions per 1.138 €, 2 dormitoris en 1.023 € i un sol dormitori per 907 euros.

CLAUS PER A LLOGAR UN PIS A BARCELONA

És car llogar un pis a Barcelona ? En resposta a la pregunta dependran diferents factors com són la zona, ubicació, característiques de l’immoble, estat … A continuació et donem uns consells amb els que et resultarà més fàcil trobar el pis de lloguer a Barcelona que sempre vas somiar:

ANÀLISI DE LA ZONA

Si busques habitatge de lloguer a Barcelona és important conèixer i analitzar les diferents zones, districtes i barris. Un cop seleccionada la zona on vols viure, hauràs de fer un petit estudi de mercat, amb el qual determinar el cost mitjà de lloguer. D’altra banda, a l’escollir en quina zona de Barcelona viure, has de prendre en consideració altres aspectes importants, a més de l’habitatge, com són els serveis, transport, zones verdes …

PRESSUPOST DE LLOGUER

Escollida la zona de la ciutat on ens interessa viure, és moment de fixar un pressupost per al lloguer. En aquest punt és important que en els nostres càlculs prenguem en compte, no només el pagament mensual de la renda , sinó també altres despeses fixes com són els subministraments (aigua, llum, gas), el menjar, internet … i com no, els petits imprevistos que ens poden sorgir i que no poden afectar el pagament puntual de la renda del lloguer.

IDONEÏTAT DE L’HABITATGE

Aquest punt està estretament lligat amb el pressupost per al lloguer i és que, a l’hora de seleccionar un habitatge per llogar, hem de tenir molt en compte les nostres necessitats, de manera que el nombre d’habitacions, les característiques de la finca, els serveis addicionals…. Influiran també en el preu del lloguer . Per tant, cal determinar bé què busquem, quins requisits ha de complir i què és el que realment necessitem.

LLOGUER LEGAL

Si vols llogar un habitatge a Barcelona , sempre ho has de fer amb contracte de lloguer i de forma legal. Els arrendaments urbans a la Ciutat Comtal es regeixen pel que estipula la Llei d’Arrendaments Urbans i en el Codi Civil. A l’hora de redactar un contracte de lloguer , aquest ha de contenir drets i obligacions de propietari i inquilí, a més d’elements bàsics com l’objecte de lloguer, la renda, fiança, les dades d’arrendador i arrendatari … Per suposat, dins de les clàusules no pot faltar tot el relacionat a les rescissions de contracte, obres, avaries i reparacions …

ASSESSORAMENT PROFESSIONAL

Si busques habitatge de lloguer a Barcelona i vols tenir un lloguer segur els nostres assessors immobiliaris t’ajudaran en tot el procés de lloguer , buscant el millor habitatge que s’adapti a les teves necessitats i formalitzant el contracte de lloguer . A més, des de la app de Lloguer Segur , pots accedir des del teu mòbil a tots els immobles en lloguer a Barcelona, a cada fitxa podràs consultar les principals característiques de l’habitatge, fotografies, certificat energètic i fins i tot concertar una visita. I si no trobes el que busques paciència, amb només fixar un avís nosaltres t’avisem de totes les novetats que s’adaptin als teus gustos via correu electrònic.

No esperis més i troba el pis de lloguer a Barcelona que sempre has desitjat.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight + fourteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.