Llogaters que no paguen, què puc fer per evitar-ho?

Segur que quan has decidit posar en lloguer un habitatge, una de les primeres preguntes que t’has fet ha estat: “i si els meus inquilins no em paguen?”. Encara que sigui un dels temors que més preocupen als propietaris, no desesperis perquè pots prendre mesures preventives per evitar que els morosos es colin a casa teva. Vols saber quines? Aquí te les expliquem.

llogaters que no paguen

Assegura’t

Quan ofertes teu habitatge en lloguer i uns inquilins s’interessin per ella, no t’acceleris. Com saps, no per molt córrer s’arriba més ràpid. Abans de signar el contracte, has de conèixer la seva situació econòmica-laboral. Així mateix, també has de cerciorar-te si ha tingut alguna incidència en un arrendament previ. Per a això, consulta una base de morosos per disposar de tota la informació necessària.

Lloguer professional

Com és normal, segur que vols tenir la major seguretat i garanties possibles al teu habitatge de lloguer i així evitar als inquilins que no paguin. Per aconseguir-ho, el més adequat és que arrendis el teu immoble amb un professional de sector. A Lloguer Segur, els nostres experts s’afanyaran a buscar-te a l’inquilí perfecte. Gràcies als estudis de solvència que realitzem i a les consultes que fem a Fitxer de Llogaters Morosos i Asnef, garantim als nostres clients un índex de morositat del 0%. Així mateix, amb nosaltres cobraràs puntualment les rendes el dia 5 de cada mes.

Fes un contracte

Si vols evitar problemes i malentesos amb el teu inquilí, és fonamental que quan li lloguis teu habitatge signeu un contracte. D’aquesta manera, tots els drets i obligacions d’ambdues parts quedaran reflectits en un document. Ja saps, les paraules se les emporta el vent. Gràcies a aquesta acció, evitaràs que el teu arrendatari et posi traves amb el pagament de la renda. A més, podràs demostrar més ràpidament que estàs patint un impagament i així ho tindràs més fàcil per desallotjar-lo del teu habitatge.

Comunicació fefaent

És molt important que, quan les dues parts formalitzeu el contracte de lloguer, tingueu molt de compte amb complir els temps i els terminis. A l’hora de formalitzar l’arrendament, entre d’altres dates, has de saber quan demanar la fiança i en quina institució ingressar-la. Així mateix, també informa’t amb quann temps cal avisar per poder rescindir el document que regula el lloguer. A més, et recomanem que tinguis unes nocions bàsiques de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU).

Coneixes alguna mesura preventiva per evitar als inquilins que no paguen? Comparteix-la amb nosaltres.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − eleven =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.