Lloguer amb dret a compra, avantatges i desavantatges

Després de rebre multitud de preguntes a través del nostre consultori, hem decidit fer un article especial explicant el lloguer amb dret a compra. Si vols conèixer en què consisteix i quins són els seus principals avantatges i desavantatges, presta molta atenció.

El lloguer amb dret a compra és un model que permet al llogater estar de lloguer durant un temps determinat i posteriorment exercir el dret a compra de l’immoble, descomptant del preu final els mesos de renda que s’hagi pagat durant l’arrendament, si prèviament es pacta entre les parts per contracte.

Avantatges

– El que pagues de renda es descompta de la compra

Si redactes en el contracte aquesta condició amb el propietari, quan vulguis exercir el teu dret a compra, es descomptaran els mesos de renda pagats. És una opció que a molts inquilins els interessa doncs gaudeixen de poder viure al pis com arrendataris alhora que estalvien.

– Si t’agrada te’l quedes, sinó pots canviar

Posa’t en el cas que per motius laborals finalment no pots comprar el pis, al tenir un contracte de lloguer normal, pots rescindir i buscar un altre immoble que s’adapti millor a les teves necessitats.

– Treu rendibilitat a l’immoble

El propietari que vol vendre i no pot, amb el lloguer amb opció a compra, pot treure rendibilitat a l’immoble i no tenir buit fins que l’arrendatari decideixi comprar.

– Avantatges fiscals

El propietari es pot beneficiar d’avantatges fiscals al arrendar l’immoble. Si vol saber més sobre les desgravacions del lloguer, clica aquí

Desavantatges

– Lloguers més alts

L’arrendatari pot pagar un preu de lloguer més alt que un altre inquilí a la mateixa zona i amb les mateixes característiques de l’immoble, simplement pel fet de tenir opció a compra

– Preus congelats

Els preus es congelen així que si finalment l’inquilí no compra, el propietari ha de tornar a iniciar el procés de zero i ajustar el preu del pis al mercat.

– Si et fas enrere, pagues

Si finalment no vols vendre el pis, has de tornar a l’inquilí els diners que paga per l’opció.

– Adéu a la flexibilitat

Quan una persona decideix viure de lloguer ho fa pensant en la flexibilitat que concedeix i en què pot canviar de zona o pis segons marqui les seves necessitats laborals, econòmiques ….

– Perds la propietat

Lògica imperant, vens i ja no és teu. Si només lloguessis, mantindries la propietat i rentabilizarías contínuament el pis.

I tu que opines, té més avantatges o desavantatges el lloguer amb opció a compra?

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.