Lloguer sense contracte? No te la juguis!

Com bé et vam explicar sempre, en el lloguer és important deixar-ho tot lligat i ben lligat. Si estàs pensant llogar sense contracte no te la juguis! Pren nota perquè avui et recordem la importància de deixar-ho tot per escrit.

llogar sense contracte

Desprotecció de propietari i inquilí

Encara que per llei els contractes verbals són totalment legals, la veritat és que serà molt complicat justificar l’existència de l’arrendament. Llevat que hagueu gravat l’acord verbal, abans qualsevol desencontre, malentès o conflicte serà molt complicat determinar les condicions de propietari i inquilí acordades en un lloguer sense contracte.

Què passa amb la fiança?

Al començament d’un lloguer, ja sigui lloguer sense contracte o amb ell, el llogater ha de lliurar al propietari la quantitat en metàl·lic corresponent a la fiança. Sense un contracte per escrit, en donar per finalitzat l’arrendament, el llogater pot tenir problemes per recuperar la seva fiança, sempre que li correspongui. Recorda que encara que no estigui per escrit, el llogater ha de complir amb els terminis acordats i amb totes les seves obligacions.

No és fàcil recuperar el pis

En el lloguer sense contracte el propietari s’arrisca a enfrontar-se a un dur i llarg procés per recuperar el seu pis de lloguer. Pot ser complicat justificar que viu en ell un inquilí, més difícil encara si és protagonista d’impagaments i destrosses. Amb un contracte d’arrendament rubricat per ambdues parts, podràs demostrar davant els tribunals que portes la raó.

No pots justificar l’existència del lloguer

Si vols demanar ajudes al lloguer, declarar l’arrendament davant d’Hisenda, justificar el teu domicili … Per infinitat de coses necessitaràs el document legal que justifica l’existència del lloguer. Ja siguis propietari o inquilí el lloguer sense contracte és un error.

Entenem que partir de zero en el lloguer pot ser molt complex, per això des de Lloguer Segur volem brindar-vos tot el nostre ajut. Pensa-t’ho bé abans d’optar pel lloguer sense contracte i si necessites alguna cosa o tens algun dubte… Contacta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − thirteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.