Manual: troba el llogater perfecte per al teu pis de lloguer

Cada vegada més propietaris decideixen llogar el seu habitatge i així aconseguir treure rendibilitat a un immoble buit, però és imprescindible seleccionar un bon llogater que compleixi mensualment amb el pagament de les rendes i tingui cura del teu pis, com si es tractés de casa seva.

A continuació et donem alguns consells per trobar el llogater perfecte.

Claus per trobar el llogater perfecte

Pisos adequats

En altres articles com “Passa la ITV a casa” et donàvem consells per posar al dia el pis de forma ràpida, barata i senzilla. No tot s’hi val per llogar un pis! Presenta el pis en bones condicions: aixetes que no degotin, pintura en bon estat, neteja general … Potser creus que és una bajanada, però al llogater perfecte aquestes coses li diuen molt de tu.

Deixa’t assessorar

Ningú com els professionals del sector per trobar la teva llogater perfecte. Des de Lloguer Segur, ens encarreguem de fer la gestió integral de l’arrendament i trobar-lo, per això el nostre departament de risc s’encarrega de realitzar un Scoring financer a tots els candidats, així evitem qualsevol indici de morositat. A més, tenim accés a ASNEF i el Fitxer d’Llogaters Morosos (FIM), únic fitxer d’Espanya que recull la morositat en el lloguer.

Si et decideixes a llogar com particular, compte! com diu la dita “Les aparences enganyen” i per molt bona aparença que tingui una persona o el molt bé que se li doni parlar i fer-te bones promeses, hi ha vegades que el llogater, que a priori sembla perfecte, resultava ser un morós professional que s’endeuta amb tu i et fa la vida impossible.

Demana i diposita la fiança

La Llei d’arrendaments urbans estableix que el pagament d’una fiança en llogar un habitatge és d’obligat compliment. El valor de la fiança ha de ser equivalent al valor d’un mes de lloguer i sempre ha de ser dipositada pel propietari a l’organisme competent. En finalitzar el contracte de lloguer, la fiança s’ha de retornar al llogater sempre que hagi pagat totes les mensualitats i no hagi provocat cap destrossa a l’immoble.

Etiqueta el teu habitatge

El certificat d’eficiència energètica és obligatori per a tots els immobles que es vulguin posar en lloguer. La qualificació energètica del teu pis, determinarà l’estalvi d’aquest, quelcom en el que un llogater sempre es fixa, sobre tot el llogater perfecte.

Si encara no tens l’etiqueta del teu habitatge, pots obtenir-la aquí.

Contractes legals

On quedin ben reflectits els drets i obligacions de propietari i llogater. És imprescindible redactar el contracte d’arrendament d’acord amb la Llei d’Arrendaments Urbans. El nostre Departament Jurídic s’encarregarà de deixar tots els termes ben clars i que totes les clàusules compleixin la llei.

Troba el llogater perfecte i deixa el teu habitatge en bones mans, d’aquesta forma podràs oblidar-te de les preocupacions per possibles desperfectes o retards en el pagament de les rendes.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.