Mascotes en un pis de lloguer

Quan es tracta de trobar un pis de lloguer sovint tenir mascota es converteix en un condicionant, ja que són molts els propietaris que impedeixen als seus llogaters tenir animals a casa, arribant fins i tot a especificar-ho al contracte. No obstant això, darrerament han sorgit molts dubtes sobre això. Sobretot des de l’octubre del 2021, quan es va aprovar la nova Llei de Protecció animal, que vetlla pel benestar i els seus drets i els considera éssers dotats de sensibilitat.

Amb aquesta nova regulació, els animals passen a formar part del nucli familiar, essent un més de la família. Per tant, aquesta llei obre el debat sobre si haurien de poder cohabitar amb nosaltres a qualsevol habitatge, fins i tot a un de lloguer.

 

El meu propietari em pot prohibir tenir animals al meu pis de lloguer?

És un fet que per a tot aquell que té una mascota (o per a la majoria) ja formava part de la seva família abans que s’aprovés la llei. No obstant, ara compten amb suport legal, i això dóna lloc que molts llogaters es preguntin si els seus arrendadors els poden prohibir o no viure amb un animal al seu pis de lloguer.

La veritat és que malgrat aquesta nova realitat, en què gossos i gats compten fins i tot amb un DNI per evitar ser abandonats i garantir els seus drets, la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) no s’ha modificat. És a dir, encara que no prohibeix tenir animals, deixa a les mans dels propietaris la decisió de permetre-ho o no. Són ells els que tenen la darrera paraula i això preval sobre la Llei de protecció animal.

Tot i així, hem de saber que si al contracte d’arrendament no hi ha cap clàusula específica que prohibeixi tenir animals a casa tindrem total llibertat per viure amb la nostra mascota, sempre que no es vulnerin les normes de convivència amb els veïns i l’entorn. És a dir, cal respectar les normes de la comunitat, la higiene, la salubritat, etc.

I la comunitat? Em pot prohibir tenir animals?

Per part seva, la comunitat no pot prohibir a ningú tenir mascota, com hem assenyalat, aquesta decisió correspon només al propietari de l’habitatge. Tot i això, si les mascotes ocasionen molèsties, com lladrucs que no cessen o qualsevol altra cosa, la comunitat pot prendre mesures, com amb qualsevol altra circumstància que generi conflicte.

En definitiva, el millor és elaborar el contracte amb minuciositat i detallar-hi allò que no s’ha de fer.

Si us queden dubtes respecte a aquest tema no dubteu a dirigir-vos a info@alquilerseguro.es , estarem encantats d’ajudar-vos.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.