Mites totalment falsos sobre l’estalvi en les factures energètiques

Hi ha infinitat de llegendes urbanes que asseguren que seguint uns petits trucs o canviant alguns hàbits domèstics podràs estalviar molts euros en les factures del teu pis de lloguer. En el post d’avui, desmentirem els més comuns.

Millor fregar a mà

Segons un estudi de la Universitat de Bonn hi ha una diferència de gairebé 100 litres d’aigua entre un rentat a mà i l’ús d’un rentavaixelles classe A. Segons un informe del Canal d’Isabel II usant el rentaplats estalviaràs una mitjana de 30 litres d’aigua diària i consumiràs un 10% menys d’energia.

Mantenir la calefacció encesa a temperatura constant t’ajudarà a estalviar

Òbviament, si es manté la calefacció a una temperatura constant de 16 graus estalviaràs més que si la mantens a 20. Però si la apagues durant les hores en què no estaràs a casa, l’estalvi serà encara més gran.

Apagar i encendre els fluorescents encareix les factures

Totalment fals. Si bé és cert que encendre’ls i apagar-los constantment poden escurçar les seves vides, no és correcte assegurar que consumeixen menys si es mantenen encesos. Us assegurem que estalviareu més energia apagant.

El standby no gasta

És clar que gasta, segons informe d’IDEA i Eurostat aquesta manera standby dels aparells electrònics suposa una despesa de 231kWh l’any. No costa res apagar totalment els aparells elèctrics i s’evita un consum que suposa gairebé un 5% del consum a les llars.

Oblida’t de falses creences, tingues molt en compte aquests mites desmentits i comença a estalviar des de ja en el consum energètic.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + seven =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.