Motius legals pels quals suspendre un contracte de lloguer

La durada d’un contracte de lloguer és d’un any i les dues parts haurien complir-ho. No obstant això, hi ha certs motius legals pels quals un propietari té dret a rescindir el contracte de lloguer i recuperar l’habitatge. Continua llegint i descobreix-los.

Necessitat personal

Si el propietari necessita el pis de lloguer per convertir-se en el seu habitatge habitual, la d’un familiar en primer grau, o en la del cònjuge en cas de separació, divorci i nul·litat del matrimoni. En aquest cas, haurà d’avisar l’inquilí amb 2 mesos d’antelació i després de la devolució de l’habitatge es comprovarà que de veritat es tractava d’una necessitat personal.

Impagament

Òbviament, si l’inquilí deixa de pagar o es retarda més del compte el propietari té dret a reclamar el seu habitatge. Es tracta d’un procés, llarg difícil i costós, per la qual cosa nosaltres recomanem optar per mesures preventives com les que utilitza Lloguer Segur, única empresa del sector que garanteix el cobrament puntual de les rendes el dia 5 de cada mes.

Incompliment de contracte

En el contracte figuren un o diversos inquilins, què passa si el propietari descobreix que viu més gent al seu pis? I que a més el que figura com a inquilí legal s’està lucrant econòmicament … El subarrendament de l’habitatge, o la cessió de la mateixa són motius suficients per rescindir el contracte de lloguer.

Males pràctiques

Els veïns del pis de lloguer d’un propietari li han comentat que els seus inquilins fan molt soroll o són molt bruts, en definitiva molest. Són supòsits pels quals podria finalitzar-se el contracte. A més, les pràctiques perilloses o il·lícites també són una raó de pes

Destrosses i obres

Realitzar una obra sense permís del propietari o realitzar destrosses a la finca on hi ha el immoble de lloguer, li donen al propietari la capacitat de finalitzar el contracte anticipadament.

El normal és no tenir problemes amb els teus inquilins, però si topes amb un individu irresponsable i conflictiu sempre hi ha la possibilitat d’obligar-lo a deixar de ser el teu inquilí

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven − seven =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.