Nens i lloguer, estan renyits?

Cerca pis de lloguer és una àrdua tasca per als adults. Trobar el que necessites, preparar la mudança, instal·lar-se al nou pis i començar una rutina nova ens afecta. En el cas dels nens, canviar-se de casa suposa encara molt més.

El lloguer cada vegada és l’opció més escollida per les famílies, com cercar pis de lloguer amb fills?

Els petits de la casa pateixen els canvis més que nosaltres, ja que ells no poden donar explicació a totes les variables que ens fan prendre la decisió de canviar-nos de casa i el no comprendre els produeix angoixa. Per això, és molt important que, quan decidim fer aquest canvi i llogar un nou immoble, que ens prenguem el nostre temps per triar l’opció més encertada. Si seguim algunes pautes, el canvi serà molt menys traumàtic per als nostres fills.

Tingues en compte el temps en desplaçaments

Un dels principals criteris que els espanyols seguim a l’hora de triar la nostra residència és la proximitat a la feina, tal com es desprèn del IV Perfil d’Inquilí a Espanya. És un criteri molt encertat, ja que el treball i els trasllats al mateix és el que més temps ens treu d’estar amb els nostres fills. Per aquest motiu, si el canvi fa que passem menys temps lluny de casa ells ens ho van a agrair. No oblidem que el que més valoren els petits és el temps que compartim amb ells.

Permet-tenir el seu espai

Si busques un lloguer nou, tingues en compte les dimensions de l’habitatge. Tots els nens necessiten tenir un espai dins de la casa que el sentin com a seu; és important dotar-los d’un lloc on ells puguin jugar, guardar els seus objectes especials o posar a la paret les seves creacions artístiques. Això fomenta el seu sentit de pertinença i seguretat i minora els efectes del canvi.

Afavoreix les seves relacions

Encara que nosaltres siguem els seus pilars principals, els nens necessiten jugar i aprendre a relacionar-se amb els seus iguals. És fonamental que contemplem a l’hora de triar un nou pis de lloguer, no solament la casa, sinó el voltants de la mateixa. Disminuïm l’impacte del canvi si a la zona hi ha altres nens de la seva edat i espais oberts per poder jugar i escampar.

Bona comunicació per rutines i imprevistos

Amb petits a casa, tot i que el dia a dia sigui rutinari sempre poden sorgir emergències i imprevistos. Quan busquis una nova casa, és important triar una que estigui dotada de tots els serveis (metge, farmàcia, col·legi, petites compres …) o de transport que ens permeti accedir-hi. Si la zona triada requereix trasllats, és interessant que no consumeixin més de 15 minuts ja que els desplaçaments llargs, amb independència del mitjà de transport que utilitzem, són una tortura per als més petits.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 12 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.