No aconsegueixes llogar el teu habitatge? pot ser per un d’aquests 5 motius

Si portes mesos amb el teu habitatge de lloguer a l’espera de trobar l’inquilí perfecte, alguna cosa estranya està passant. I és que per llogar un habitatge és important seguir una sèrie de passos que ens portarà a tenir un lloguer segur i gaudir del nostre habitatge. No et perdis els 5 motius i errors que mai has de cometre si vols llogar ràpid.

Preu

Potser el preu és un dels punts més difícils de marcar i un dels errors més habituals que es comet quan no s’aconsegueix llogar un habitatge. I és que fixar el preu de lloguer no és una tasca senzilla, ja que requereix de tenir coneixements del sector i no deixar-se portar pels sentiments que es té per l’habitatge, o pel que ens diu un amic o veí.

El preu d’un habitatge de lloguer s’ha de basar en diferents variables:

  • La situació real i actual del mercat.
  • La zona
  • L’estat i les característiques de l’immoble
  • La competència

Tenir en compte aquestes premisses és fonamental per llogar l’immoble, en cas contrari podran ocórrer dues coses, la primera, que fixem un preu de lloguer alt, i que l’habitatge no es llogui, tarda molt en aconseguir inquilí i en tal cas, aquest romangui durant curts terminis de temps. D’altra banda, fixar un preu per sota de mercat, el que farà que es llogui, però no aconseguir la rendibilitat real sobre l’immoble.

A l’hora d’establir la renda d’un habitatge de lloguer és important comptar amb assessors immobiliaris que ens orientin i ajudin a fixar el preu tècnic del lloguer, és a dir, el preu real basat en les variables analitzades amb anterioritat i que ens permetrà rendibilitzar la habitatge i trobar a inquilins que estiguin durant llargs terminis.

Estat de l’ahbitatge

En el moment de posar un habitatge de lloguer hem de cuidar l’aspecte d’aquest i és que no tot s’hi val. És molt important comprovar el bon funcionament de tot: aixetes, persianes, llum … però també que l’habitatge es trobi en un estat idoni per viure-hi, a més de la netedat.

D’altra banda, abans de posar un habitatge de lloguer és el moment que en el cas que aquesta ho necessiti, iniciem petites obres de millora. Pintar, canviar sòls o finestres, instal·lar una nova caldera…

A més, si el que vols és llogar ràpid i en les millors condicions, sempre és recomanable que l’habitatge disposi de cuina equipada, subministraments donats d’alta i per descomptat, que es trobi completament despersonalitzada. Punts clau perquè l’inquilí pugui entrar al moment a viure-hi.

Promoció de l’habitatge

Anunciar l’habitatge de lloguer és un altre dels punts en què es falla i que fa que es trigui més a trobar llogater. L’important de promocionar un habitatge de lloguer és generar desig en els arrendataris. Per a això, és important realitzar una correcta descripció de les característiques de l’habitatge: metres, habitacions, característiques de la cuina, banys, terrassa … A més d’especificar la renda, durada del lloguer i facilitar les visitar l’immoble.

D’altra banda, al costat de la descripció de l’habitatge de lloguer, hem d’acompanyar el nostre anunci amb un complet reportatge fotogràfic en què cada imatge estigui cuidada al detall. Cada fotografia ha de de mostrar els punts clau i cridaners de l’habitatge, a més han de ser imatges amb una certa qualitat, lluminositat i enquadrades en les que es vegi tots els punts forts i a destacar de l’habitatge que volem arrendar.

Mobiliari

Les mitges tintes mai convencen, per això, sempre has de decantar-te si vols llogar amb mobles o sense moblar, però mai a mitges. En el cas que et decantis per posar en lloguer un habitatge moblat, opta per mobles funcionals i en bon estat, mai per relíquies antigues que no vulguis tu o que no estiguin en bon estat i no tinguin utilitat.

Si per contra has decidit posar un habitatge de lloguer sense mobles, recorda que és imprescindible tenir ben buida la casa perquè en les futures visites dels inquilins, puguin fer-se una idea de l’amplitud de l’habitatge.

Falta d’assessorament

Posar en lloguer un habitatge no és una tasca senzilla i requereix de temps i coneixements tant del sector com de la llei i la normativa vigent. No deixar-se assessorar retarda els terminis, de manera que sempre et recomanarem que et guiïs pels que saben d’això. En Lloguer Segur ens encarreguem de fer una gestió integral del teu lloguer, perquè tu no hagis de preocupar-te de res.

A més, posem a la teva disposició a un complet equip amb més de deu anys d’experiència en el sector, i som els únics que et garantim el cobrament puntual de les rendes el dia 5 de cada mes. Què més pots demanar?

Lloguem el teu habitatge en menys de 15 dies. Contacta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + eight =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.