No tinc lloc a casa! Idees per organitzar els teus armaris

Tornada a l’escola, a la rutina i canvi de temperatures: toca canviar la roba de l’armari! Acumulem a casa un munt de roba, sabates i molt per si de cas. Per si de cas em torna a servir, per si torna a estar de moda, per si alguna vegada tinc un esdeveniment … Omplim els armaris i racons del nostre pis de lloguer sense deixar un centímetre lliure fins que arriba al punt que ja no tenim espai. Què fer en aquests casos? La resposta és fàcil, organitzar, llençar i seguir aquests consells.

Guanyar espai al nostre pis de lloguer, aquesta és la missió d’aquest article i per a això, no necessites nous armaris i més emmagatzematge sinó seguir unes pautes, com Casa Kondo, que faran que no només guanyis amplitud, sinó ordre i confort.

CONSELLS PER ORGANITZAR ARMARIS

A LA DERIVA

Primer pas i primera prova d’esforç físic i mental. Toca treure tot l’armari i avaluar què anem a posar-nos amb assiduïtat, què ens posem menys i què queda descartat i va directe a una bossa d’escombraries o per donar. Un cop amuntegada la roba, toca dividir-la. D’una banda, pantalons, bruses, samarretes, vestits … A més, no oblidis separar la roba de temporada, és a dir, el d’estiu i hivern mai ha d’estar al costat.

COL·LOCACIÓ

Amb tota l’habitació plena de munts de roba i l’armari buidat, arriba el moment de començar a omplir-però amb criteri! Per a això, posarem a les zones més accessibles tota la roba que fem servir diàriament i en zones altes la que menys ens posem, o la que trigarem a utilitzar. Procura penjar els pantalons en perxes i no recarregar amb moltes peces cada penjador. D’aquesta manera, aconseguiràs que els armaris sempre mantinguin un ordre sense fer gaire esforç.

JUGA AMB ORGANITZADORS I PENJADORS

A l’hora de col·locar calaixeres sempre funciona el sistema de guardar samarretes o camises de forma vertical i no horitzontal, ja que no només es guanya més espai, sinó que també, resulta més efectiu a l’hora de localitzar les peces. Si aquest sistema no et funciona, sempre pots trobar al mercat còmodes organitzadors, que et dividiran els buits perquè tot quedi més recollit.

Segurament no ho sàpigues, però les clàssiques penjadors que tots tenim en els nostres armaris no sempre són les més funcionals. Pots trobar al mercat, penjadors específics segons la roba, per exemple, per faldilles o multifunció. Pot ser un “must” que has de tenir al teu armari.

LES SABATES

Solen ser l’element més complex de col·locar i pel qual sí hem d’apostar per adquirir un sabater. A més de tenir-lo ben col·locat i no engruixar molt, manté la neteja dels nostres armaris i evita males olors.

MANTENIMENT

Amb els nostres armaris ja impol·luts, gairebé semblants a la col·locació de la roba en una botiga, ara toca mantenir-los. Aquest últim punt és vital, en cas contrari tot l’esforç i dedicació quedaran en res. Per aconseguir-ho, només necessitem una mica de rutina i destinar uns segons al dia a tornar a col·locar la roba al seu lloc i seguir el mateix patró.

T’atreveixes a seguir els nostres consells d’ordre? Triomfaràs segur!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.