Normativa per llogar un pis de VPO

A Espanya, els habitatges de protecció oficial (HPO) apareixen al mercat als anys 60, però què és realment un habitatge HPO? És possible posar-la de lloguer? Com s’ha de fer? En aquest article donem resposta a aquestes qüestions.

QUÈ ÉS UN HABITATGE DE VPO?

Els habitatges de VPO són ​​aquells que compten amb certs avantatges quant al seu preu, que se situa per sota del de béns equivalents al mercat. És un sistema promogut per l’administració pública espanyola i que cada comunitat autònoma legisla sobre aquesta matèria.

Com veiem, és possible adquirir un d’aquests immobles, però a l’hora de posar-los de lloguer, ens trobarem amb certes limitacions, que varien en funció de cada comunitat autònoma i de la tipologia de protecció amb què compti l’habitatge.

A nivell general, el que hem de tenir en compte és que per posar de lloguer un habitatge de VPO hem d’esperar deu anys perquè perdi el seu estatus d’habitatge protegit. A més, el propietari ha de demostrar davant de l’administració que s’ha de mudar per aconseguir un permís especial que l’autoritza a llogar-la.

També hi ha la possibilitat que el propietari de l’habitatge sol·licita a l’administració que l’habitatge perdi la protecció. Tot i això, és preferible no optar per aquesta alternativa, ja que si el nostre habitatge deixa d’estar protegit, l’administració pot sol·licitar la devolució dels imports oferts. Per això, és millor esperar el temps necessari perquè caduqui la protecció de l’immoble.

Un cop hem decidit posar en lloguer el nostre habitatge de VPO, hem d’aportar DNI, escriptures de l’immoble i la cancel·lació de la hipoteca, si n’hi ha.

CONDICIONS PER POSAR A LLOGUER UNA VPO

  • El primer que hem de saber és que una VPO només es podrà llogar a una persona física , mai jurídica.
  • El preu del lloguer de les VPO s’ha de calcular multiplicant per 5,5% el preu màxim de venda. El resultat és el màxim anual, que es dividirà en dotze mesos. Aquest preu varia en funció de la Comunitat, els metres de lhabitatge, la zona i el tipus de protecció que tingui. En cas que el preu superi el permès, el propietari pot ser sancionat.

Per tant, llogar un habitatge de HPO és possible, però hem de tenir molt present que sota certes condicions que hem de respectar.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.