PELLET, EL MILLOR CALOR PER EL TEU PIS DE LLOGUER?

El pellet s’ha convertit en el  sistema de calefacció  predilecte per a aquells que busquen confort, qualitat i estalvi al seu pis de lloguer . Es tracta d’una de les alternatives més sostenibles com a font d’energia al no provocar gasos d’efecte hivernacle i no ser d’origen fòssil, com succeeix amb altres tipus d’energies convencionals. A més, entre altres avantatges, és un dels sistemes de calefacció més econòmic. Si estàs pensant a instal·lar un pèl·let a casa, t’expliquem els avantatges i desavantatges.  

De ben segur que molts quan aneu a grans centres de bricolatge heu vist estufes de pellets , d’exterior o d’interior, semblants als cassets de llenya. Aquest tipus de calefacció té una peculiaritat important, ja que fa servir com a combustible petits cilindres de serradures premsat, un tipus de biomassa amb gran poder calorífic .

QUINS BENEFICIS TÉ INSTAL·LAR UNA ESTUFA DE PÈL·LET EN UN PIS DE LLOGUER?

Les estufes de pèl·let garanteixen efectivitat, capacitat de estalvi energètic i són cent per cent ecològiques. Aquestes, entre altres característiques, l’han convertit en el millor sistema de calefacció per a instal·lar en un habitatge. I és que, el seu fàcil maneig i funcionament , i el més important, l’estalvi econòmic, pots estalviar-te més de la meitat del que es gasta amb un combustible líquid. Tot això el converteix en una gran opció per a instal·lar en un habitatge de lloguer.

AVANTATGES

  • Sistema de calefacció de fàcil maneig i automatitzat . Disposa de termòstat per controlar la temperatura ambient i segons el model d’estufa de sistema de seguretat.
  • Permet  guanyar espai en els habitatges petites , ja que hi ha diferents mides d’estufa i fins i tot desplaçables i personalitzables.
  • La seva  instal·lació és senzilla  i pot fer-se interior o exterior.
  • El combustible, serradures premsat, no es fa malbé, contamina molt menys doncs emet fins a 10 vegades menys partícules fines i també menys CO2. A més, és entre dues i tres vegades més barat que els combustibles normals .

DESAVANTATGES

  • La inversió inicial és una mica més alta que amb altres tipus d’estufes o calefaccions, però  surt rendible en poc temps doncs s’estalvia en llum, gas o llenya.
  • Necessita d’ electricitat per connectar-la .
  • Algunes estufan generen una mica de soroll .
  • Són recomanables per escalfar zones concretes , no per espais molt grans.

TIPUS D’ESTUFA DE PELLET

Avui dia podem trobar al mercat tres models diferenciats:

ESTUFES D’AIRE

Són conegudes com estufes de pèl·let d’aire forçat i es caracteritzen per expulsar l’aire calent a través d’un ventilador. Són ideals per a espais grans, locals, salons, ja que distribueixen la calor amb uniformitat i rapidesa per l’habitació.

ESTUFES DE PELLETS CANALIZABLES

Estan pensades per repartir la calor a diverses estances de la casa a través de conductes especials pels quals circula l’aire calent. Amb elles és possible repartir la calor de manera uniforme per tot l’habitatge, per la qual cosa resulten molt adequades per a les cases amb diverses plantes.

HIDROESTUFAS DE PÈL·LETS

A l’igual que les canalizables, reparteixen la calor per tota la casa, però de manera diferent. En aquest cas, escalfen aigua i la condueixen fins als radiadors d’aigua ubicats per les diferents estances o bé fins al terra radiant .

ON ES POT INSTAL·LAR UNA ESTUFA DE PÈL·LET?

Les estufes de pèl·let estan pensades per poder-se instal·lar en qualsevol tipus d’habitatges , però resulta imprescindible que s’instal·li en zones amb fàcil sortida de fums , ja sigui a través de finestres o mitjançant la teulada.

Per treure el major profit a aquest sistema de calefacció, a l’hora d’instal·lar haurem de prendre en consideració els següents aspectes:

  • Elecció de el lloc d’instal·lació

Evitant situar-la en habitacions, cuines i banys. A més, cal estudiar l’orientació en la seva col·locació perquè l’aire calent es distribueixi de forma correcta i homogènia per totes les estances.

  • Presa d’aire exterior

Hem de disposar d’una presa d’aire externa amb la qual garantirem el subministrament d’aire necessari per a una correcta combustió i el restabliment de l’oxigen consumit.

  • Instal·lació de fums

Una canonada que connectarà l’estufa de pellet amb l’exterior i pel qual circularà el fum

T’hem revelat totes les característiques de les estufes de pèl·let i la seva instal·lació en un habitatge de lloguer. I tu què  sistema de calefacció  prefereixes? Discriminació horària ,  calor blau , pellets … Explica’ns! En les properes setmanes anirem analitzant altres sistemes de calefacció, els seus avantatges i desavantatges per escalfar un pis de lloguer.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + ten =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.