Per a què serveix la cèdula d’habitabilitat?

Des de fa unes setmanes ens arriben molts dubtes en referència a la cèdula d’habitabilitat. Què és? Com s’obté? Per a què serveix la cèdula d’habitabilitat? Avui us ho expliquem tot.

cèdula d'habitabilitat

Definició

Tot i que en el seu dia us expliquem detalladament què és la cèdula d’habitabilitat no està de més recordar que és un document obligatori a l’hora de llogar i que certifica que un immoble compleix les condicions necessàries per viure.

Com a propietari estàs obligat a tenir en vigor i en regla una cèdula d’habitabilitat abans de llogar.

Per a què serveix la cèdula d’habitabilitat

En primer lloc, serveix per transmetre un habitatge en venda, lloguer o cessió d’ús. Així que si com a propietari penses en llogar, serà un dels primers passos que hauràs de complir.

A més, recorda que per llogar han d’estar donats d’alta els subministraments. La companyia elèctrica o de gas que escullis, el primer que et demanarà és el teu cèdula d’habitabilitat. Sense ella el teu inquilí no podrà disposar de llum, aigua, ni gas.

Com obtenir-la?

Com us venim dient, és totalment obligatori tenir en vigor la cèdula d’habitabilitat abans de llogar. Si mai l’has tingut, o se t’ha caducat contacta amb autèntics professionals que expedeixin un document legal i totalment complet. Compte amb les ofertes o amb els “amics” que s’ofereixin a fer-te-la, el millor és que contactis amb professionals especialitzats com a General de Contractes.

Tens algun dubte sobre què és, per a què serveix la cèdula d’habitabilitat o com s’obté? Te les resolem!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.