Per què és tan important el contracte de lloguer?

El contracte d’arrendament és una de les claus perquè propietari i inquilí gaudeixin d’un lloguer segur però per què? Avui t’expliquem amb tots detall per què és tan important el contracte de lloguer T’ho perdràs? Molt atent!

contracte de lloguer

Seguretat jurídica

El contracte de lloguer posa en marxa l’arrendament. És el punt de partida i el punt final perquè propietari i inquilí gaudeixin del seu lloguer amb seguretat. Amb aquest document legal s’especifiquen tots els termes i condicions que pacten el lloguer, quedant per escrit i dotant a l’acord de la seguretat jurídica necessària per a cadascuna de les parts. Gràcies al contracte de lloguer, davant de qualsevol incident els jutjats donaran suport a la resolució del mateix.

Drets

Tant arrendador com arrendatari volen protegir els seus drets en el lloguer. L’única forma d’aconseguir-ho amb èxit és especificar-ho per escrit i que ambdues parts els acceptin i ratifiquin amb la seva signatura. D’aquesta manera no hi haurà lloc a confusions, davant del dubte, només caldrà recórrer al contracte de lloguer.

Obligacions

Igual que ocorre amb els drets, les obligacions també es veuran reflectides en totes les clàusules que regeixen el lloguer. Com a propietari i inquilí les accepten durant la signatura del contracte, si algun dels dos no les compleix serà més fàcil determinar-ho i actuar. De no haver entesa entre les parts, serà un jutge el que determini qui dels dos porta la raó.

Llei d’arrendaments Urbans

No està de més recordar-vos que el contracte de lloguer ha d’estar fet d’acord al que recull la Llei d’Arrendaments Urbans, l’ordenament jurídic que regeix el lloguer d’habitatges. A més, aquest document ha d’estar redactat d’una forma clara i senzilla, facilitant l’entesa i evitant conflictes innecessaris o dobles interpretacions de les clàusules.

Encara que a priori sembli un document més, el contracte de lloguer regirà de principi a fi el teu arrendament, et donarà suport i et recordarà quins són els teus drets i obligacions. Si ets propietari busca professionals que t’ajudin en la seva redacció, si ets inquilí llegeix-lo íntegre i amb deteniment abans de signar i si no entens alguna cosa pregunta.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.