Perquè és important la decoració d’una taula?

Encara que pel títol sembli que anem a tractar la decoració de taules per dinar o sopar, no és així, avui parlem de elements decoratius amb els quals posar un toc diferenciador a les taules del teu habitatge. Alerta!

De vidre, fusta, metàl·liques … hi ha centenars de taules que decoren les nostres llars i que es mereixen ser protagonistes de les estades. Tinguis el tipus de taula que tinguis i de la mida que sigui, allò principal és escollir aquelles peces que millor s’adaptin a l’espai, per això et donem uns senzills trucs que et facilitaran la tasca.

QUINS ELEMENTS DECORATIUS ES PODEN USAR PER A DECORAR UNA TAULA?

Abans de llançar-nos a decorar una taula, anem a enumerar tots aquells elements amb els quals podem jugar i que ens ajudaran:

  • Els bàsics: Que són aquells que funcionen com a base per a disposar d’altres sobre i que solen ser safates, estovalles individuals, camins de taula …
  • De ceràmica o vidre: I vinculats amb la natura per serviran per posar flors com gerros, bol o bols
  • Espelmes, canelobres i porta encens
  • Revistes i llibres
  • Figures i escultures

El primer pas per a decorar una taula serà escollir tots aquells elements que s’adaptin als nostres gustos i situar-los en la zona on volem que destaquin. Però, alerta, perquè sobrecarregar la taula que vols decorar no ajudarà al fet que aquesta llueixi perfecta, sinó al fet que sembli que hi ha un desordre a la casa, per això, t’ensenyem les tres regles bàsiques a l’hora d’aplicar una bona decoració de taules :

MINIMALISTA

La més senzilla d’aplicar i que consisteix a situar un sol objecte que el convertirà en el principal protagonista. Pots optar per una figura o escultura cridanera, però si et sembla massa insípid, et recomanem que utilitzis elements naturals com pot ser un gerro amb flors o una planta amb un test cridanera.

EN CONJUNT

Una combinació amb la qual sempre encertaràs en col·locant dos objectes iguals i així creant un conjunt asimètric . Per aconseguir-ho, tria elements singulars, ja sigui per la forma o pel seu color i situa’ls al centre de la taula. Si prefereixes barrejar dues peces diferents procura que siguin d’altures i volums diferents, d’aquesta manera aconseguiràs donar més moviment a la composició .

LA REGLA DEL 3

A l’hora d’afegir objectes a un espai, el tres és el nombre ideal enfront d’altres números imparells més elevats. Un trio d’elements decoratius serveix per transmetre equilibri i harmonia i simetria.

Tria tres peces similars o diferents i combina-com més t’agradin. Si vols barrejar objectes, no et preocupis, combina elements dispars, de formes, colors, alçades i textures variades. L’important és crear un tot harmònic que ompli la superfície de la taula .

Segueix els nostres consells de decoració i transforma el teu pis de lloguer. Tens alguna idea per preparar un pis de lloguer? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

two − 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.